Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Daha önce Türkiye’de çalışmakta olan iPhone 7 modelleri başlıklı bir makale yayınlamıştık. Facebook Çalışma ve Seyahat Grubumuzun bir üyesi olan Metin Arslaner, iPhoneların Amerika’dan satın alınması için bir yazı da yazdı. Bu makaleyi sitemizde paylaşıyoruz.

Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Dünya çapında satılan en ucuz iPhone telefonları Amerika’da satılmaktadır. Amerika’ya turist olarak veya İş ve Seyahat gibi denizaşırı eğitim programlarına gidenler de burada iPhone 7 alıyor, ancak bu konu da dikkate alınması gerekli olan 2 önemli unsur var. Bunlardan biri garanti ile alakalı, diğeri simfree adı verilen SIM kilitli telefonlar.

iPhone Garantisi ile İlgili Unsur

Dünya çapında satılan tüm elma ürünleri 1 yıl ülkelerarası Apple garantisi kapsamındadır. Bu durum istisnai de olsa ülkeler arasındaki anlaşma ile değişmektedir.

Örneğin, Türkiye’de satılan Apple ürünleri 2 yıl garantilidir; Amerika söz konusu olduğunda bu biraz farklı. Amerika, İngiltere ve bazı ülkelerden satın alınan iPhone cihazları Türkiye’de garanti edilmez. Bazı model iPhone telefonları farklı LTE teknolojilerine sahip olduğundan, sadece satın alındığı ülke içerisinde garanti kapsamındadır.

Burada Amerika’dan bir iPhone alırsanız dikkat etmeniz gerekmektedir Türkiye’de Türkiye’de getirecekseniz garantili Türkiye’de model numarası iPhone almaktır. Apple Yetkili Servisi’ni arayarak Türkiye’de garantili model numarası telefonları ona göre öğrenmek ve almak için doğru seçimdir.

Telefonların model numarası, iPhone kutusunda a ile başlayan 4 basamaklı sayıdır. Örneğin. A1522, A1524. Kısacası Amerika’da 2 model Apple ürünü satılıyor, Türkiye’de bir garantisi var, diğer modelde yok.

Amerika’dan Nasıl iPhone 7 Getirilebilir

her şeyden önce, Amerika’dan iPhone 7 modeline dikkat etmelisiniz. (Demek istediğim model iPhone 7 veya iPhone 7 Plus değil.) Amerika ile Türkiye arasındaki bağlantı teknolojisindeki farklılık sebebiyle Türkiye’deki her iPhone 7’yi kullanamazsınız. (Uyumluluk listesini Model numarasına göre görebilirsiniz: buraya tıklayın ). GSM uyumlu olduğundan emin olmalısınız.

Aşağıdaki modeller Apple Store tarafından tavsiye edilen modeller:

  • iPhone 7/Plus
  • A1778 GSM
  • A1784 GSM

Genelde T-mobil ve Verizon olanlar problemsiz oluyor. SIM siz veya Kilitsiz sorun da var. Amerika’daki bir operatörle çalışmakta olan iPhone, diğer operatörler için telefonu kapatır. Ancak Türkiye’ye geldiğinizde operatörlerimiz için önemli bir olay yok. (vodafone, avea, turkcell) Sahibinden.Com gibi siteler ABD’den getirilen ürünleri satmaktadır.

Bu ürünleri satın alırken, önce operatörünüzün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekir. Çalışıyorsa, kayıtlı olması gerekiyordu. Yurt dışından getirilen bir telefon 120 gün çalışabilir. Bu süre içerisinde kaydolmazsanız kilitlenir.

Bu sorunu engellemek için, son 1 ayda pasaport veya elinizde kayıtlı olup olmadığını yurtdışında pasaport alıp almadığınızı kontrol edin. Pasaport kaydı için 150-200 TL gibi bir tutar ayırmanız gerekir. Mart 2019 itibariyle bu ücret 618 TL idi.

Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışından Kaç Tane Telefon Getirilebilir

3 Şubat 2017’de yürürlüğe giren Gümrük Kanunu’nun 235/3. Maddesi Hk. Artık yurt dışından Türkiye’ye 2 kişi yasal olarak telefon getiremiyor. Birden fazla getirilen telefon gümrük memurları tarafından belirlenirse, kişi bu ürün için normal verginin iki katını ödemek zorundadır.

Aynı zamanda gümrük memurları, tanımladıkları yurt dışından aldıkları ikinci telefonların IMEI numaralarını alıp BTK’yı bilgilendirecekler. Aynı zamanda, bu kişilere vergi kesintisi cezası verilecek. Ancak, bu yeni sözleşmenin gümrük mevzuatındaki pek çok madde ile çeliştiği de doğrudur.

Bu sebeple, prosedürdeki istikrarsızlık ve sıkı gümrük kontrollerinin bulunmaması sebebiyle, yurt dışından gelen pek çok telefonun Türkiye sınırlarına getirildiği bilinmektedir. Gümrük bilgileri T.C hakkında bilgi Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: iCloud Fotoğraf Arşivi

 Alınan Locked ve Unlocked iPhone’lar

ABD’de satın almış olduğumuz bir iPhone’un kilitli veya kilitli olmadığından emin olmalısınız. Bu durumu anlamak çok kolaydır, ancak pek çok kullanıcı çok büyük bir hata yapar, denemeden telefonları nereden aldıklarını sorar ve Türkiye’ye döndüklerinde telefonun SIM kilitli olduğunu öğrenirler.

Buradaki en büyük hata, telefonu satın alırken bize verilen bilgilerin yanlış bildirilmesi veya apple yetkilisine sorulan sorunun doğru olmamasıdır.  Öncelikle, sim kilitli bir iPhone cihazını açar ve bir sim kartı takarsanız, cihazın sim kilitli olup olmadığını söyleyebilmenizi söyleyeyim.

Maalesef, telefonun cihaz kutusunda veya cihaz kapağında sim-kilitli veya SIM-kilitli olmadığına dair bir işaret yoktur. Bunu anlamanın en kesin ve garantili yolu, cihazı açmak ve Türkiye’de kullanmış olduğunuz bir sim kartı takmaktır.

Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom gibi operatörlerin SIM kartlarını taktığımızda, geçersiz bir SIM kart uyarısı alırsak, bu telefon kilitlenir; Türkiye’de veya başka bir ülkede herhangi bir sim kartla çalışmaz ve sim kartın alındığı yer dışında kimse kilidini açamaz veya kıramaz.

Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelen Telefon Kaydı Nasıl Yapılır

Tabii ki yurt dışından telefon kaydı için ödeme yapacağımız doğrudur. 1 Ocak 2020’den sonra% 22,58’lik bir zam yapıldı. Diğer bir deyişle, 2020 itibariyle yurt dışından getirilen telefonların pasaport kaydı için 1838 TL * telefon ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Ne yazık ki, ülkeye 120 gün giriş yapmış olan kişilerin pasaportlarına telefon kaydedemezsiniz. Ve pasaport 3 senede yalnızca 1 telefona kayıt olabilir. Vergi Daireleri, Garanti Bankası, TC Ziraat Bankası, işi bank Halk Bankası, Denizbank, Vakıf Bank, ING Bank, HSBC Bank ve Şekerbank kurumları aracılığı ile pasaport hamili adına 1838 TL * ücret ödeyeceksiniz. Makbuzdan sonraki adım IMEI numarasını almaktır.

Telefonun IMEI’sini (seri numarası) bulmak için ”* # 06 #” numaralı telefonu arayın. Telefonunuza bir mesaj olarak gelecek ve bu numarayı başkalarıyla paylaşmamak en iyisidir.

  • Telefon Harç (1838 TL*) bedelini yatırın.
  • Geçerli bir pasaport – kimlik no, isim-soyisim, IMEI numarası gerekli.
  • E-devlet üzerinden telefon kayıt işlemini tamamlayınız.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; Yurt dışından telefon getirmek 2020 , Yurtdışından gelen telefon kaç Günde kapanır 2020 , Yurt dışından telefon getirmek ekşi , Yurt dışından telefon GETİRMEK 2020 pasaporta işletmek , Yurt dışından telefon getirmek yeni yasa Yurtdışı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler , Yurtdışından telefon getirmek 2021 , Yurtdışından kaç telefon getirme hakkı var.