Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Batarya Değişimi Nasıl Yapılır

Batarya Değişimi Nasıl Yapılır

Batarya Değişimi Nasıl Yapılır

Batarya Değişimi Nasıl Yapılır ? Batarya değişimi belirli periyotlarda akıllı telefonlarda ihtiyaç duyulan durumlardan biridir. Tabi batarya değişimlerinin birtakım nedenler vardır. Çünkü telefonlarda bulunan bataryalar genel olarak kullanım sırasında yapılan hatalar sonrasında sorun çıkarmaya başlar. Bunun dışında nadiren de olsa bataryaların kendi kendilerine arıza yaptıklarını söylemek mümkündür. Bu nedenle akıllı telefonlarda batarya kullanımı konusunda daha dikkatli davranmak ve istenmedik sorunların yaşanmaması için bataryalardaki şarj sürecine özen göstermek gerekir.

Batarya Değişimi Nasıl Yapılır ? Teknolojinin ilerlemesi ile akıllı telefonlarda yaşanan gelişmeler, son zamanlarda batarya sorunlarını da gündeme getirmeye başlamıştır. Günlük kullanımda dahi yetersiz kalan bataryalar, kullanıcıların bir aniden şarj problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir. Bunun yanında kullanıma bağlı olarak bataryalarda ön plana çıkan çeşitli sorunlar da şarj ile ilgili problemlerin yaşanmasına neden olan bir başka etkendir.

Eskiyen Batarya Belirtileri

Teknolojinin ilerlemesi ile akıllı telefonlarda yaşanan gelişmeler, son zamanlarda batarya sorunlarını da gündeme getirmeye başlamıştır. Günlük kullanımda dahi yetersiz kalan bataryalar, kullanıcıların bir aniden şarj problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir. Bunun yanında kullanıma bağlı olarak bataryalarda ön plana çıkan çeşitli sorunlar da şarj ile ilgili problemlerin yaşanmasına neden olan bir başka etkendir.

Bataryalarda şarj ile ilgili sorunların yaşanması halinde ilk olarak yapılması gereken batarya değişimi olarak karşımıza çıkar. Tabi öncelikle bataryada bir sorun olduğundan emin olunması gerekir. Bu nedenle öncelikle batarya değişimi hangi durmalarda gerekli olur ve ömrü biten bataryanın belirtileri nelerdir ?

  • Telefon şarj olmasına rağmen hiçbir şekilde açılmıyor ise bataryada bir sorun var demektir.
  • Genelde günlük kullanım sırasında şarj ömründe sorun yaşanmazken şarjın hızlı bir şekilde bitmeye başlaması batarya ömrü ile ilgili bazı sorunlar olduğunu gösterir.
  • Telefonda şarjın aniden bitmeye başlaması aynı şekilde bataryanın bozulduğu anlamına gelebilir. Şarj seviyesi yüksek olmasına rağmen bir anda yüzde 10 – 20 seviyelerine gelmesi bunun en sık göstergesidir.
  • Diğer yandan şarj sırasında bataryanın normalden fazla ısınması yine bataryada sorun olduğunu gösterir.
  • Şarj seviyesi yüksek olan telefonun aniden kapanıp açılması yine batarya ömründe çeşitli sıkıntılar yaşandığını ifade eder.
  • Bataryanın şişmesi ya da şarj etmek istenirken şarj almaması batarya ile ilgili bir sorun olduğuna işaret eder.

Telefon bataryalarında yaşanan bu tür sorunlar karşısında genel olarak yapılması gereken batarya değişimidir. Çünkü batarya değişimi yapılmadan telefonların sağlıklı bir şekilde kullanılması mümkün olmaz ve bunun yanında beklenmedik anlarda telefonlarda kapanma gibi durumlar meydana gelir.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Telefonlara Format Atma

Batarya Ömrünü Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Akıllı telefonlarda şarj için uyarı sistemi bulunur. Bu yüzden ilk şarj uyarısının alınması ile telefonun şarja takılması gerekir.
  • Telefonda şarj seviyesi dalgalı bir seyir izliyorsa, bataryanın kalibre edilmesinde fayda vardır. Bataryanın kalibre edilmesi için telefonun şarjı tamamen bitirilir ve sonrasında tamamen doluncaya kadar şarj edilmesi gerekir.
  • Bunun yanında dikkat edilmesi gereken başka bir husus ise şarj sırasında her zaman orijinal şarj aletinin kullanılması olmaktadır.
  • Ayrıca şarj ederken telefonu kullanmamak yine batarya ömrünün uzatılmasında önemli bir konumda yer alır.
  • AVM ya da dinlenme tesisi gibi alanlarda bulunan şarj istasyonlarda telefonları şarj etmemek doğru bir hareket olur.
  • Pil ömrünün daha uzun süre dayanması için telefonlarda arka planda çalışan uygulamaların kapatılması gerekir. Arka planda çalışan uygulamalar çoğu zaman gereksiz şarj tüketimine neden olur.
  • Diğer yandan kablosuz bağlantılar olarak bilinen WiFi, GPS, Bluetooth, 3G ve 4.5G şeklindeki bağlantıların sadece gerekli olduğu anlarda açılmasında yarar vardır.
  • Telefonlarda ekran ışığını ve parlaklığını otomatik yapmak ve girilen mekanlarda ekran ışığını ve parlaklığını telefonun ayarlamasını sağlamak gerekir.
  • Bataryayı uzatmak için en önemli püf nokta orijinal şarj aleti kullanmaktır.

Batarya Değişimi Nasıl Yapılır ?

  • Akıllı telefonlarda batarya değişimleri yaklaşık olarak 20 ila 30 dakika arasında bir zaman alır.
  • Batarya değişimlerinde telefonlarda yer aşan bilgiler silinmez ve bunun yanında telefonlar sıfırlanmaz.
  • Ayrıca batarya değişimlerinde son sistem ekipman ve donanımlar kullanılır ve bu şekilde istenmedik arızaların önüne geçilmiş olur.
  • Batarya değişimi hizmetlerinde genelde 3 ay parça ve işçilik garantili hizmetler sunulur. Böylece değişim sonrası benzer sorunlar yaşanması halinde kullanıcılar ücretsiz destek hizmetinden faydalanabilir.
  • Batarya değişimleri alanında uzman ve tecrübeli bir ekip ile yapılır.
  • Değişim sırasında tüm işlemler müşterilerin gözü önünde gerçekleştirilir ve bu sayede akılda soru işareti oluşmasına izin verilmez.
  • Bunların yanı sıra pek çok teknik serviste batarya değişimi hizmetleri kargo yoluyla da yapılabilir. Kullanıcılar kargo ile telefonlarını teknik servise gönderir ve bunun ardından batarya değişimi yapılan telefon aynı şekilde kargo ile kullanıcıya geri gönderilir. Kargo taşıma hizmetleri ise çift taraflı olarak karşılanır.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; iphone batarya değişimi nasıl yapılır , iphone pil değişimi nasıl yapılır , iphone 5s batarya değişimi nasıl yapılır , iphone 7 batarya değişimi nasıl yapılır , apple batarya değişimi nasıl yapılır
batarya değiştirme , iphone 5 batarya değişimi nasıl yapılır , iphone 6 batarya değişimi nasıl yapılır.