Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Şişen Batarya Ne Yapılmalı

Şişen Batarya Ne Yapılmalı

Şişen Batarya Ne Yapılmalı

Şişen Batarya Ne Yapılmalı ,Şişmiş bir pilin çıkarılması ve atılması tehlikeli olabilir, ancak şişmiş bir pilin cihazın içinde bırakılması da ciddi hasara neden olabilir. Tüm uyarıları dikkatle okuyun.

Şirketimiz için akıllı telefon kullanıcıları tarafından Sıkça Sorulan Sorular biri, “Şişen Batarya Ne Yapılmalı ?” Bu soruyu cevapladıktan sonra, bazı önemli bilgileri paylaşacağız.

Şişen Batarya Nereye Atılır ?

Şişmiş bir piliniz varsa, geri dönüştürülmesi gerekir. Yani demek oluyor ki şişmiş bataryalarınızı atmanız gereken yer atık pil toplama kutularıdır. Okullarda, marketlerde, sitelerde ve belediyeler tarafından belirlenen bazı alanlarda atık pil toplama kutularına sıklıkla ulaşabilirsiniz. Lityum iyon piller güç üretmek için kimyasal reaksiyon kullanır. Batarya eskidikçe, bu kimyasal reaksiyon artık mükemmel bir şekilde tamamlanmaz, gaz oluşumuna (gaz çıkışı denir) ve şişmiş bir bataryaya neden olur.

Ayrıca, bataryanın kimyasal katmanları düzgün şekilde ayrılmazsa (hasar veya kusur nedeniyle) taşma, şişme ve hatta yangın meydana gelebilir. Kabarcıklanma partiküllerin pilin katmanları arasında sıkışmasının ve sonunda katmanları ayıran zarın delinmesinin sonucudur. Membran tehlikeye girerse, havadaki nem hücre ile reaksiyona girerek hücrenin şişmesine neden olabilir.

Şişen Telefon Bataryasına Ne Yapılmalı ?

Bu sorunun cevabını ne yapmamamız gerektiği gibi verebiliriz. Her şeyden önce, şişirilmiş pili delmeyin. Havayı almak veya içinde ne olduğunu bulmak için delerseniz veya keserseniz, içindeki kimyasal havadaki oksijenle reaksiyona girdiği için pil yanabilir.

Sisen Batarya

Şişmiş bir piliniz varsa, geri dönüştürülmesi gerekir. Yani demek oluyor ki şişmiş bataryalarınızı atmanız gereken yer atık pil toplama kutularıdır

  1. Şişen bataryayı atık pil kutularına atın.
  2. Şişen bataryayı kesinlikle buzdolabına koymayın.
  3. Şişen bataryayı kesinlikle delmeyin.

Pilde enerji varsa, şişmiş pili delerseniz patlama riski vardır. İçindeki karışımlar hava yollarınızı da etkileyebilir.

İlginizi Çekebilir: Batarya Şişmesi Tehlikeli Mi

Şişmiş Batarya Nasıl Anlaşılır ?

Bataryayı inceleyin

Cihazınız pili bozmadan kolayca açılırsa (görmek için pil değiştirme kılavuzuna bakın!), MacBook veya iPhone gibi, cihazı açabilir ve pili şişlik açısından görsel olarak kontrol edebilirsiniz. Pilin gevşek veya kırışmış bir ambalajı varsa, Kare daha fazla yuvarlanırsa veya girintisinden çıkarılmış gibi görünüyorsa şişer.

Cihazı inceleyin

Piller şiştikçe, diğer bileşenleri de genişletir ve çıkarırlar. Genellikle bir ekran, düğme veya izleme Dörtgen normal hizalamanın dışına itilir. Telefon kılıfınız eskisi kadar iyi uymuyorsa veya bileşenler arasında yeni bir boşluk varsa veya düğmeler sertleşir veya zorlaşırsa, şişmiş bir piliniz olabilir.

Koku ile tanımlayın

Güvenli bir koklama testi yapın! Asla yüzünüzdeki tehlikeli maddelerle temas etmeyin ve derin nefes almak yerine pilinizin yanındaki alanı temizleyin. Şişmiş bir aküden kaçan akü gazı olabilecek metalik bir kimyasal koku görebilirsiniz.

Piller Neden Geri Dönüşüme Atılmalı ?

Atık piller hakkında bilmek isteyebileceğiniz bazı bilgileri bir araya getirdik. Atık pil toplama kutularının neden bu kadar değerli olduğunu ve aşağıdaki öğelerde bilinçli davranış gösterildiğinde nelerin önlenebileceğini anlayabilirsiniz.

  1. Atık piller radyoaktif metaller içermezler. Bu sebeple radyasyon yaymazlar.
  2. Atık pillerin içerisinde bulunan kimyasal ve metaller, insana, çevre, canlıya ve doğaya zarar verebilir.
  3. Şarj işlemlerinin oda sıcaklığında yapılması verimliliği arttırır.
  4. Akmış piller kesinlikle çıplak elle tutulmamalıdır.
  5. Atık pilleri geri dönüştürülebilme imkanı vardır.
  6. Atık pilleri götürebileceğiniz yerler: Eczane, Ulusal Market Zinciri, Araç Muayene İstasyonu, Teknoloji Marketleri ve Belediye Binaları
  7. Atık pilleri toplamada yetkili birim TAP. Piller ücretsiz olarak toplanır ve toplanması için özel hizmetler sunulur. Mesela pil toplama kutularının talep üzerine ücretsiz verilmesi.

Şişmiş pili nereye atacağınız hakkında bilgi paylaştık. Aklınızdaki tüm soruları sorabilir veya eklemek istediğiniz bir şey varsa yorum alanına yazabilirsiniz.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; şişmiş batarya ne yapılmalı , şişen bataryaya ne yapılmalı , şişmiş bataryaya ne yapılmalı , bataryası şişen telefona ne yapılmalı , bataryası şişen telefon ne yapılmalı , şişmiş batarya ne yapılır , şişen bataryaya ne yapmalı , batarya şişmesine ne yapılır.