Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Kopya Ekran Nedir Nasıl Anlaşılır

Kopya Ekran Nedir Nasıl Anlaşılır

Kopya Ekran Nedir Nasıl Anlaşılır,

Kopya Ekran Nedir Nasıl Anlaşılır, Cep Hastanesin’deki İstanbul’daki teknik servisimiz 14 yıldan bu yana ekran değiştiriyor ve parçalarını değerlendirmek için ikinci el telefonlarınızı da kabul ediyoruz. Bu süreçte kopyalama ekranlarla da karşılaşıyoruz. Bu amaçla kopyalama ekranının nasıl anlaşılacağı hakkında konuşmak istedik.

Ekran Tiplerini Anlamak

Telefon ekranları kabaca üç kategoride gerçekleşir: OEM, OEM olmayan ve kopyalama ekranlar peki, fark nedir ? 2015’e kadar, piyasada Sharp, Toshiba veya LG tarafından üretilen sadece birkaç ekran vardı. Ancak 2015 yılında iPhone ekranlarında büyük bir üretim eksikliği vardı, bu da Çin fabrikalarını kendi ekranlarını üretmeye itti.

Bunlar orijinal Apple ekranlarından tamamen farklı bir yaklaşımla üretiliyor. OEM, ekrana gömülüdür, yani orijinal ekranlardaki normal dokunmatik ekran çoğaltma ekranlarında, Çinliler camın dokunuşunu gömdüler ve cam kolayca kırıldığı için küçük bir darbe telefonunuzun kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Kopya Ekranı Tespit Etmek

  • Dokunmatik flex cama bağlıdır
  • Sol üstteki 3d barkodun üstünde siyah bir etiket yoktur
  • Flex’te Apple logosu / barkodu yoktur
  • Kamera merceğine baktığınızda gökkuşağı renklerini göremezsiniz
  • Çerçeve, flex ve arka etiket üzerinde üretici damgası veya garantisi yoktur.

Cihazınızın Orijinal Olup Olmadığını Anlayın !

1.Yöntem

Kopya Ekran Nedir Nasıl Anlaşılır, ilk olarak arama bölümüne girerek *#0*# tuşluyoruz. Ekran yeşil ise orijinaldir. Her Samsung cihazında bu ekran vardır ve eğer yoksa cihazınız muhtemelen bir kopyadır. Ekran yeşil ise, orijinaldir. Samsung cihazlarınızda bu ekran vardır ve eğer yoksa cihazınız muhtemelen bir kopyadır.

2.Yöntem

Arama ekranına girerek * # 112 # * yazın ve seçenek penceresi çıkıyorsa, cihazınız kopya / orijinal cihaz değildir.

3.Yöntem, IMEI Numarasını Sorgulayın

Android, iOS ve diğer cihazlarda IMEI numarası genellikle Ayarlar -> Cihaz Hakkında bölümünde bulunabilir. Arama ekranına * # 06 # yazarak cihazın IMEI numarasını öğrenebilirsiniz ve e-Devlet aracılığıyla ücretsiz öğrendiğiniz IMEI numarasını sorgulayabilirsiniz.

4. Yöntem, Seri Numarasını Sorgulayın

Cihazınızın servis ve destek kapsamında olup olmadığını görmek için Apple marka cihazların seri numarasını kontrol edebilirsiniz.

Cihazınızın seri numarasını Ayarlar -> Genel -> hakkında bölümünde bulabilirsiniz. Cihazınızın seri numarasını bulma hakkında daha fazla bilgi için Apple Destek’teki “Apple ürününüzün seri numarasını bulma” makalesine bakın.

Seri numaranızı bulduktan sonra https://checkcoverage.apple.com  adrese gidin ve görünen kutuya seri numaranızı girin. Kodu aşağıdaki kutuya girin ve “Devam” düğmesine tıklayın. Cihazınız orijinal olup servis ve destek kapsamındaysa aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız.

Kopya Ekran Nedir Nasıl Anlaşılır,

5. Yöntem

Orijinal olmayan telefonlar, tasarım, kamera ve ekran kalitesi, pil ömrü ve elbette fiyatlar konusunda küçük ayrıntılarla kendilerini ortaya koyuyor.

Resmi web sitesindeki görüntüleri satın almayı planladığınız cihazla karşılaştırın, cihazda birkaç fotoğraf çekin ve nasıl göründüğüne bakın. Yazılımı inceleyin ve aynı sürümdeki orijinal cihazdan farklı olup olmadığını görün.

Orijinal olmayan cihazlar genellikle ekran çözünürlüğünü ve kamera kalitesini taklit edemez.

Emin olmak için, cihazın dahili donanımını AIDA64 gibi bir yazılımla kontrol edebilir ve orijinaliyle eşleşip eşleşmediğini görebilirsiniz.

Kötü Ekran Nasıl Anlaşılır ?

   1.Düşük Çözünürlük

7 inçlik tabletlerdeki yeni standart, Nexus 7 sayesinde 1280×800’e yükseldi. 10 inçlik tabletlerde, iPad’in Retina ekranı (2048×1536) yüksek bir görüntü kalitesi sunuyor. Android tabletlerde, Asus Transformer Pad Infinity ve Acer Iconia Tab A700 HD çözünürlük sunuyor. Cep telefonlarında minimum 960×450 çözünürlük aramanızı öneririz. Ama elbette 1280×720’lik bir ekran daha iyi olacak. 480×320 piksel çözünürlük sunan ceplerden uzak durun, çünkü böyle bir çözünürlükte genellikle metin ve görüntüleri yakınlaştırmanız gerekir.

İlginizi Çekebilir: Ekran Cam Ayırma Makinesi Nedir

   2.Güneşte Görünmeyen Ekranlar

Satın aldığınız cihazın ekranının güneşte nasıl göründüğünü de düşünmelisiniz. Örneğin, Super AMOLED ekranı ile övülen Galaxy S III, güneş altında iyi bir performans sunmuyor.

   3. Kötü Görüş Açısı

Bir dizüstü bilgisayarın ekranını görmek için 30 derece eğmeniz gerekiyorsa, o dizüstü bilgisayardan uzak durmalısınız. Tabletler ve cep telefonları üzerindeki görüş açısının önemsiz olduğunu düşünmeyin. Arabanızda GPS cihazı olarak cebinizi kullandığınızda bu büyük bir sorun haline gelebilir. Tabletlerde, yanınızdaki kişiye bir şey göstermek istiyorsanız, bunu yapmakta zorlanabilirsiniz.

   4. Beyazlar Beyaz Değildir

AMOLED ekranlardan uzak durmanızı tavsiye etmiyoruz, fakat ekranınız beyaz renkleri mavi gibi farklı bir renkte görüntülüyor ise can sıkıcı olabilir. Bunu test etmek için web tarayıcınızda “about: blank” adresini ziyaret edebilirsiniz.

   5. Parlayan Ekranlar

Cihazınızın ekranına baktığınızda, ekrandakinden ziyade arkanızda bir şey görürseniz, burada bir sorun vardır.

   6. Dokunmatik Ekranda Görünen Izgara Çizgileri

Bu çizgileri ekranınızda görmek, cihazınız için tüm parayı ödedikten sonra oldukça demoralize olabilir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; Kopya Ekran Nedir , Kopya Ekran Nasıl Anlaşılır.