Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Root Hakkında Her Şey Root Nasıl Atılır Nasıl Kaldırılır

Root Hakkında Her Şey Root Nasıl Atılır Nasıl Kaldırılır

Root-Hakkinda-Her-Sey-Root-Nasil-Atilir-Nasil-Kaldirilir

Root Nedir, Ne işe yarar, zararı veya faydası var mıdır, Root Nasıl Atılır? Root Nasıl Kaldırılır? gibi tüm soruların cevabı bu makalede.

Kısacası root, root izinleri almanıza izin verir ve tüm izinlere erişmenizi sağlar, Android işletim sistemi telefon, tablet gibi tüm cihazlarda kullanıcıya tam yetki sağlar.

Root Nedir Nasıl Atılır Nasıl Kaldırılır

Root-Nedir

Root Hakkında Her Şey Root Nasıl Atılır Nasıl Kaldırılır,Örneğin, kök olayı aşağıdaki gibi kısaca açıklanabilir. Bir Windows bilgisayar kullandığınızı varsayın. Bu cihazdaki tüm ayrıcalıklara sahip olabilmeniz ve tüm dosyalara erişebilmeniz için bir “Yönetici” hesabına sahip olmanız gerekir. Konuk hesabı tam olarak yetkilendirilmesi. Bu nedenle, sistemdeki her şeye erişmek ve onu tam olarak kullanabilmek için bir Yönetici hesabına sahip olmanız gerekir. Yani misafir hesabı size asla tam yetki vermez.

Root Hakkında Her Şey Root Nasıl Atılır Nasıl Kaldırılır,Kısacası bu olayı Android cihazlarda root olayı ile birleştirebiliriz. Android cihazlar da size tam yetki vermiyor ve belirli şeylere müdahale etme şansınız yok. Bunun üstesinden gelmenin ve cihaz üzerinde tam yetkiye sahip olmanın tek yolu onu rootlamaktır, yani root izni almak.

Android Cihazlar İçin Rootlamanın Faydaları

  • Android cihazınıza root atar, yani root izni alırsanız, telefondaki tüm görünümü değiştirme şansınız olabilir. İstediğiniz uygulamanın görüntüsünü (simgesini) değiştirebilir ve temayı veya oyunları düzenleyebilirsiniz (değiştirebilirsiniz).
  • Android cihazınızı rootladığınızda, telefonun donanımına da tam erişiminiz olur. Bu şekilde GPU ve CPU hızlarını aşmak mümkün olabilir.
  • Android cihazınızı rootladığınızda, telefona yüklediğiniz her oyun, uygulama, tema vb. Üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Yani indirdiğiniz oyunun içeriği üzerinde oynayabilir hatta oyundaki para miktarını (oyun parası) artırabilirsiniz.
  • Android cihazınızda root izni aldığınızda, özellikle root cihazları için oluşturulmuş tüm uygulamalara erişebilirsiniz.
  • En önemlisi, Android cihazınızda root bulunduğunda gelen programları otomatik olarak silebilirsiniz. Örneğin, telefonu ilk elinize aldığınızda Facebook, Twitter gibi uygulamalar yüklenebilir ve bunlar kaldırılamaz. Kök cihazlardan kaldırılamayan uygulamaları kaldırabilirsiniz.
  • Kısacası, Android cihazınıza root atadığınızda, tam anlamıyla tüm yetkiye sahip olursunuz.

Android Cihazlara Root Atmanın Zararı Var Mı

  • Kök operasyonları birçok teknik soruna uygulanmaktadır, birçok soruna çözüm olabilmektedir. Ancak kök işlemleri konusunda bilgisi olmayan bir kişi tarafından kullanılırsa telefonda veya herhangi bir cihazda ciddi hasara (çökme gibi) neden olabilir. Ancak uygulaması genellikle çok basittir.
  • Android telefonlarda veya herhangi bir cihazda root yaparsanız, uygulamalarla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Örneğin, Google Play Store güncellemeleri otomatik olarak yapılmayabilir, manuel olarak yapmanız gerekebilir.
  • Kök cihazlarda meydana gelebilecek en büyük hasar virüslerdir. Cihazınızı rootladığınızda, cihaz üzerinde tüm yetkilere sahip olursunuz, böylece cihazınıza yüklenecek herhangi bir virüs cihaz üzerinde tüm yetkiye sahip olabilir. Bu nedenle, çok sayıda uygulama indiren biriyseniz veya güvenlik önlemlerini tam olarak nasıl alacağınızdan emin değilseniz, root atmamanızı öneririz. Kök cihazlara, cihazınıza yerleştirilen her türlü virüsle erişilebilir. Şifreleriniz, kart bilgileriniz, kameranız veya sildiğiniz görüntülerin önbelleğe alınmış verileri, bu nedenle kök cihazlarda güvenlik ciddi bir konudur.
  • Root atmanın bir diğer zararı da garanti kapsamını bozabilmesidir. En çok sorulan sorulardan biri olan “Kök atarsak garanti bozulur mu” sorusuna tam olarak cevap vermek mümkün değildir. Bununla birlikte, cihazı garantiye teslim ettiğinizde, kök kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, bu sürecin anlaşılma şansı var.

İlginizi Çekebilir: AirPods Resetleme Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Android Cihazlara Root Nasıl Atılır

  • Buraya tıklayarak Root atmanızı sağlayan Kingo Root programını bilgisayarınıza indirin.
  • Bir USB kablosu ile root atacağınız cihazı bilgisayara bağlayın. Bilgisayara bağlayacağınız cihazın hata ayaklama modunu açmayı unutmayın. Hata ayıklama modunu açmak için Geliştirici Seçenekleri > USB Hata Ayıklama sırasıyla bu şekilde yapabilirsiniz. Telefonda veya cihazda geliştirici modu etkin değil ise şu şekilde etkinleştirin, Ayarlar > Yazılım Bilgisi > Yapım Numarası bölümüne üst üste tıklayarak geliştirici modunu etkinleştirebilirsiniz.
  • Kingo Root programını bilgisayarınıza kurduktan sonra telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve ardından programı açın. Karşınıza direkt yükleme ekranı çıkacaktır. Tek yapmanız gereken program üzerinden root tuşuna basmanız. Ardından root işlemi başlayacak, cihazınız için kök izni alınacaktır. Bu işlemler 5 dakikaya kadar sürebilmektedir.

Root işlemi bu kadar basit. Aynı şekilde aynı işlemleri gerçekleştirebileceğiniz bir çok uygulama bulunmaktadır. İnternetten bu tür uygulamalara kolaylıkla ulaşabilir, kendi telefon modeliniz hakkında arama yapabilirsiniz. Bizim önerdiğimiz yol bu şekildedir.

Android Cihazlardan Root Nasıl Kaldırılır

Örneğin, telefonu garantiye göndermeniz gerekiyorsa, Root iznini kaldırmanız gerekir. Aksi takdirde, cihazınız rootlu olduğu için garanti feshedilebilir. Veya herhangi bir nedenle cihazınızdan kökü kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu durumda, cihazınızda bir “kökten çıkarma” işlemi gerçekleştirmelisiniz.

Kök atarken birçok seçeneğin yanı sıra cihazınızdaki kökü kaldırmak için birçok seçenek ve uygulama vardır. Önerdiğimiz şey, SuperSU Superuser gibi en sık kullanılan uygulamaları kullanmanızdır. SuperSU uygulamasını kullanarak sizin için kök kaldırma işlemini adım adım yazıyoruz …

SuperSU uygulamasını cihazınıza indirin ve açın.
Ardından, uygulamanın Ayarlar bölümünde “kökü kaldır” ı tıklayın.
Sonra bir pencere göreceksiniz. Bu pencerede “onayla” dedikten sonra, telefonunuzun kökten kaldırılması başlayacaktır. 5 dakika kadar sürebilen işlemlerden sonra, telefonunuz Root olmadan yeniden başlatılacaktır.
Kök temizleme işlemi bu kadar basittir. Root kaldırmak için kullanabileceğiniz birçok uygulama Android Mağazası Google Play Store mevcuttur.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; Root nasıl kaldırılır , Root atılmayan telefona Root atma , Root nasıl kapatılır , Root atma nasıl yapılır , Root nedir nasıl kaldırılır.