Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Şişmiş Batarya Kullanılır Mı

Şişmiş Batarya Kullanılır Mı

Şişmiş Batarya Kullanılır Mı

Şişmiş Batarya Kullanılır Mı; Pilin şişmesi, bir batarya aşırı şarj edildiğinde, hasar gördüğünde veya yalnızca eski olduğunda meydana gelen “gaz bırakma” adı verilen küçük bir şeyden kaynaklanır. Bu koşullar altında, pilinizin çalışmasına sebep olan kimyasal reaksiyon bozulur ve pil genişler.

Şişmiş Batarya Kullanılır Mı; Cep telefonu pil şişmesi, kullanıcıların karşılaştığı en yaygın problemlerden birisidir. Cep telefonu pili neden şişer? Cep telefonu pil şişmesi birden çok sebebi olabilir. Peki pil şiştiğinde ne yapmalı? Bu yazıda, mobil pilinizin ömrünü nasıl uzatacağınızı anlatacağız.

Şişmiş Batarya Kullanılır Mı

Pilin şişmesi, bir batarya aşırı şarj edildiğinde, hasar gördüğünde veya yalnızca eski olduğunda meydana gelen “gaz bırakma” adı verilen küçük bir şeyden kaynaklanır. Bu koşullar altında, pilinizin çalışmasına sebep olan kimyasal reaksiyon bozulur ve pil genişler. Telefon pilleri, bu kirli gazı diğer benzer piller gibi saklamak için dizayn edilmiştir. Bu sebeple, kaçınılmaz olarak şişerler. Şişmiş bir pil dışarıdan kolayca tanınabilir. Ekran ve gövde arasında bir ayrım fark ederseniz, muhtemelen pil şişmesinden kaynaklanır. Piliniz zaten şişmişse, pilin yangın yakalama riski altında olduğunu bilmek önemlidir. Cihazınız alışılmadık derecede sıcak veya iyi değil ve kokuyorsa pili değiştirmeye çalışmayın. Olduğu gibi bırakın. Şişmiş bir pilin değiştirilmesi sıradan kullanıcılar için tehlikeli olabilir. Bununla beraber, Cep Hastanesi gibi tecrübeli hizmetlerde, şişmiş pil değişimi profesyonel ekipmanlarla birkaç dakika içerisinde kolayca tamamlanır. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız, cihazınızı kullanmaya devam etmeyin. Telefonu asla çalıştırmayın ve yalnızca bir pil değişimi için en yakın teknik servise gidin.

Batarya Şişmesini Tetikleyen Nedenler

Cep telefonunuzun ömrünü kullanacağınız orijinal parça ile uzatmak mümkündür. Öte yandan, alt endüstri bataryalarının ve şarj cihazlarının kullanımı hem cihazınızın bataryasının bozulmasına hem de ömrünün azalmasına sebep olacaktır. Öte yandan, cihaz şarj olurken elektrik kesintisi sebebiyle kısa devrelerin oluşması, aşırı ısınmış cihazların kullanılması ve aşırı sıcak veya aşırı soğuk ortamlarda cep telefonlarının şarj edilmesi gibi nedenler de pilin şişmesini tetikler.

Şişmiş Batarya Örnek
Şişmiş Batarya Örnek

Batarya Neden Şişer

Cep telefonu pillerinin şişmesinin pek çok farklı sebebi vardır. Düşük nitelikli pillerin ve düşük nitelikli şarj cihazlarının kullanımı, pilin şişmesine sebep olan en önemli faktörlerdir. Bu sorunu yaşamak istemeyen kullanıcılarımız için, iPhone uyumlu wst marka veya Samsung uyumlu wst marka pilleri öneririz. Buna ilave olarak, cep telefonunun bataryası %100 şarj olmasına karşın, cep telefonunu şarjda bırakmak, çok soğuk ortamlarda veya oldukça sıcak ortamlarda bırakmak veya şarj etmek pil şişmesine neden olabilir. Gazlar (kobalt, karbon dioksit, metan karışımı, vb.) oluşur, bu da pil hücresinin yüksek sıcaklıklarda şişmesine neden olabilir. Bu sebeple, sıcaklık faktörü son derece önemlidir.

İlginizi Çekebilir: iPad Ekran Rengi Bozuldu

Bir Pil Şişince Ne Olur

Lityum-iyon piller, güç üretmek için kimyasal bir reaksiyon kullanır. Pil yaşlandıkça, bu kimyasal reaksiyon (gaz evrimi), gaz oluşumuna sebep olan bütünüyle tamamlanmış, şişmiş bir bataryaya neden oluyor. Buna ilave olarak, pilin kimyasal katmanları düzgün bir biçimde ayrılmazsa (hasar veya kusur sebebiyle), taşma, şişme ve hatta ateş oluşabilir. Kabarma, pilin katmanları arasında sıkışan parçacıkların sonucudur ve katmanları ayıran zar nihayet delinir. Zar tehlikeye girerse, havadaki nem, hücrenin şişmesine sebep olan hücre ile reaksiyona girebilir. Bu patlayıcı reaksiyon, Samsung Galaxy Note7 ve hoverboard’ları iyi değil etkiledi.

Şişmiş Batarya Kullanılır Mı
Şişmiş Batarya Kullanılır Mı

Batarya Şişmesi Nasıl Anlaşılır

Birçok telefonda pil şişmesini anlamak çok kolaydır. Özellikle çıkarılabilir pil ile cihazlarda. Pil şiştiğinde, arka kapağa basar. Kapağın çıkmasına neden olur veya kapakta bir yumru oluşturur. Tabii ki, şarjın çok kısa bir süre devam etmesi de pilin şişmesi hakkında bir anlayış sağlayabilir. Örneğin, LG G4 Cihazının pili şişmişse, arkadaki düğmeler içeri doğru çalışmaya başlar. Ancak, bazı telefonlarda (örneğin iPhone) pil çıkarılabilir değil. Bu cihazların pilinde şişme olup olmadığı, telefonu açan teknisyen tarafından belirlenir. Tabii ki, bazı durumlarda, şişmiş pil ekranın kasadan ayrılmasına neden olabilir. Yine, arka alüminyum kasada bir kambur oluşturabilir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ;  şişen batarya kullanılır mi , şişmiş batarya ne yapılır , şişmiş batarya nasıl iner , hafif şişmiş batarya , şişmiş batarya nereye atılır , şişmiş batarya tamiri , şişmiş batarya nasıl düzeltilir , şişmiş batarya.