Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Telefon Bataryaları Hakkında Bilgi

Telefon Bataryaları Hakkında Bilgi

Telefon-Bataryalari-Hakkinda-Bilgi

Telefon Bataryaları Hakkında Bilgi ,Pil, bir prize bağlı olmadan elektronik cihazlara güç sağlayan ve içinde elektrik enerjisi bulunan ekipmanıdır. Bilgisayarlardan akıllı cihazlara kadar elektronik cihazlar, günümüzün gelişmiş bataryalarının büyük bir bölümünde yer alan cihazlarımızda elektrik enerjisini depolayabiliyor ve cihazlarımız sırasında sahip olduğumuz enerjiyi elektrik prizinden elektrik ihtiyacı duymadan kullanabiliyoruz.

Bazı bilgisayar ve akıllı telefon modellerinde piller arka kapaktan kolayca çıkarılacak şekilde tasarlanırken, diğerleri cihaza gömülüdür. Cihazın arkasından çıkarılabilen piller, kullanıcıya yedek pil kullanımı ve pil ömrü bittiğinde kolayca değiştirilebilmesi açısından büyük avantaj sağlar. Dahili piller, cihazın tasarımını daha özgün tutmaya ve ona daha estetik bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Cihazın entegre durumunda gelen bataryaların kişisel olarak değiştirilmesi mümkün olmadığından bu cihazlarda batarya değişimlerinin yetkili servisler tarafından yapılması gerekmektedir.

Bilgisayarda Kullanılan Bataryalar

Telefon Bataryaları Hakkında Bilgi ,Bilgisayarımızda kullanılan üç farklı tip pil vardır. İlki, Yedek Pil (CMOS pil) olarak adlandırılır. Bu pil sayesinde bilgisayarımız tarih ve saat ile ilgili verileri hatırlayabilir. Yedek pil yardımı ile işletim sistemi veya bilgisayar her seferinde kullanıcıya saat ve tarih ayarlarını doğru şekilde görüntüleyebilir. CMOS pili olmayan veya CMOS pili biten bilgisayarlar her yeniden başlatıldıklarında saat ve tarih verilerini kaybedecekler, bu nedenle kullanıcının ayar yapması gerekecektir.

Taşınabilir bilgisayarlardaki diğer bir pil türü ise Bridge pil denen pil sistemidir. Bu pil, ana pili değiştirmek için geçici olarak kullanılan bir tür yedek pildir.

Son olarak bilgisayarlarımızda kullandığımız batarya tipi, ana batarya dediğimiz ana batarya ve bilgisayarın AC kablosu enerji bataryası ile çalışma imkanına bağlı değildir. Bilgisayarınız ana pil sayesinde elektrik gücüne bağlı olmasa bile kendini pilden besleyerek bir süre çalışabilir. Pilin sunabileceği performans veya bilgisayarın açık kalabileceği süre ancak onlarca faktör gözden geçirildikten sonra söylenebilir.

İlginizi Çekebilir: iPhone Elma İşareti Çıkıyor Açılmıyor

Batarya Neden Şişer?

Mobil cihazlarımızda kullandığımız pillerin, orijinal halinden farklı olarak orta kısımdan bir süre sonra şişmeye başladığını gözlemliyoruz. Pillerin şişmesine neden olan birçok farklı faktörden bahsedebiliriz. Pillerin şişmesi bazen pilin yanlış kullanımından, bazen de kalitesiz veya yan sanayiden kaynaklanabilir. Pillerin şişmesinin başlıca nedenleri;

  • Kullandığınız pil orijinal pil olmayabilir. Yan sanayi pilleri yakında şişebilir ve hatta patlayabilir.
  • Kullandığınız şarj cihazı orijinal şarj cihazı olmayabilir. Her pilin şarj cihazı, o pilin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Telefonunuzu şarj olurken kullanıyor olabilirsiniz. Şarj olurken mobil cihazları kullanmak pil sağlığı açısından çok olumlu sonuçlar vermeyebilir. Buna pillerin şişmesini de ekleyebiliriz.
  • Cihazınızı bir araç şarj cihazıyla çok sık şarj etmek pilin şişmesine neden olabilir. Aracın elektrik akımının artması ve azalması pilinizin şişmesine neden olabilir.

Batarya Kalibrasyonu

Pil kalibrasyonu, Android işletim sistemine sahip cihazlarda oluşan işletim sistemi ve pil istatistiksel uyumsuzluğunu ortadan kaldırmak için yapılan bir tür kalibrasyon işlemidir. Yani, Android işletim sistemi bazen bataryadaki verileri yanlış kodlanabilir. Bunun sonucu olarak telefonu şarj ettiğinizde telefon pilinizin dolu olduğunu gösterecek ancak çok kısa bir süre içerisinde şarjınız bitecektir. Bu uyumluluk sorununu ortadan kaldırma işlemine Pil Kalibrasyonu denir. Pili kalibre etmek için iki farklı yöntem uygulanır;

Birinci yöntem;

  1. Telefonu tamamen şarj olana kadar şarj edin.
  2. Telefon tamamen şarj olduktan sonra, cihazı şarj cihazından çıkarın ve kapatın.
  3. Telefon kapalıyken, telefonu şarj cihazına yeniden bağlayın ve ekranda telefonun tamamen şarj olduğuna dair bir sinyal görünene kadar telefonunuzu şarj edin.
  4. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra, cihazınızı şarj cihazından çıkarın ve telefonu açın ve yaklaşık 30 saniye bekleyin. Yaklaşık 30 saniye açık tuttuğumuz cihazı kapatıyoruz.
  5. Cihazı yeniden şarj edene ve ekranda tam şarj görene kadar bekleriz.
  6. Tam şarj sinyalini gördüğümüzde işlemi başarıyla tamamlamış oluyoruz. Artık cihazınızı şarj cihazından çıkarabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

İkinci yöntem;

  1. Telefonunuz açıldığında şarj edin ve tamamen şarj olana kadar bekleyin.
  2. Şarj tamamen şarj olduktan sonra, ayarlar menüsünde yaklaşık> durum> Pil Durumu sekmesine giriş yapın ve cihazınızın tam olarak şarj edildiğinden emin olun.
  3. Cihazınızı Kurtarma modunda çalıştırın ve Kurtarma menüsünden “Pil İstatistiklerini Sil” i çalıştırın.
  4. Telefonunuzu şarj etmeden mevcut şarjınızın tamamını bitirin.
  5. Cihaz tamamen şarj olduktan sonra, cihazınızı tekrar şarj edin ve cihazınızı normal şekilde kullanmaya başlayın.

Pil kalibrasyon işlemi, cihazın işletim sistemindeki bir değişiklikten dolayı cihaza veya pile zarar vermez. İşlemler yapıldıktan sonra cihazınızın şarj performansının arttığını hissedebilirsiniz.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefon bataryaları nasıl stoklanır , lg telefon bataryaları , telefon bataryaları neden bozulur.