Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Telefon Pil Sağlığı Öğrenme

Telefon Pil Sağlığı Öğrenme

Telefon Pil Sağlığı Öğrenme

Telefon Pil Sağlığı Öğrenme Sorunun cevaplarını arayacağımız bu makalede telefonunuzun pil sağlığı hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Günümüzde akıllı telefonların en önemli sorunlarından biri pil sağlığı ve pil ömrünün yeterli olup olmadığını öğrenmek. Çünkü zamanla pil sağlığındaki azalma şarj sorunlarını artırır.

Telefonlar eskisi kadar uzun süre dayanmazlar ve gün içinde aniden bitebilirler. Bu tür sorunlar kullanıcıların sürekli şarj problemleri yaşamasına ve aniden hazırlıksız yakalanmasına neden olur. Ayrıca, şarj seviyesi çok yüksek olsa bile, pil sağlığı öncekiyle aynı değildir ve telefon kapatılabilir.

Telefon pil sağlığı öğrenme özelliği nedir?

Akıllı telefonların hayatımıza girdikleri için işimizin çoğunu kolaylaştırdığı yansı namaz bir gerçek. Ne yazık ki, şarj sorunu hala tam olarak çözülemedi. Yani nereye gidersek gidelim, çoğumuz şarj cihazlarımızı yanımızda taşımak zorundayız. Ancak, bu duruma düşmemek için telefonlarımızın batarya sağlığını korumamız çok önemlidir. Bunu yapmanın birkaç farklı yolu vardır.

Android işletim sistemi, dolu veya boş olduğunda telefonun pil kapasitesini izleyen bir özelliğe sahiptir. Bu özelliğin pille uyumluluğuna Pil Kalibrasyonu denir. Bu ayarlama, cihazınızı ilk satın aldığınızda idealdir, ancak zamanla kullanıma bağlı olarak bozulur ve gerçek dışı veriler göstermeye başlar. Örneğin, şarjınız % 0’a ulaşmadan telefonunuz kapanacaktır. Bu sorunu çözmek için pili kalibre etmeniz gerekir.

Telefon pil sağlığı nasıl öğrenilir?

Android telefonlarda pil sağlığı öğrenme konusunda ilk yapılması gereken az önce de belirtmiş olduğumuz gibi Battery Doctor ve Accubattery uygulamalarından birini telefona kurmaktır. Bu konuda size Accubattery uygulaması ile pil sağlığı hakkında bilgi vereceğiz. Accubattery ile, android pil kapasitesini öğrenme hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz, böylece gelecekte şarj sorunlarından kaçınabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey uygulamayı telefona yüklemek ve daha sonra istenen sonuçlara ulaşmak için size sunacağımız adımları takip etmektir. Şimdi, Android Pil Sağlığı nasıl öğrenilir? Hadi daha yakından bakalım.

  • Öncelikle Accubattery uygulamasını telefona indirin.
  • Accubattery uygulamasını yükledikten sonra karşınıza pil ömrü ile ilgili bazı bilgiler gelecektir.
  • Ayrıca uygulama içerisinde sizlere şarj konusunda faydalı olacak bazı bilgiler yer alır. Bunlardan biri telefonun yüzde 80 seviyesine kadar şarj edilmesi ile daha uzun bir pil ömrü meydana getirilmesi olarak karşımıza çıkar.
  • Şarjınızın %80 seviyesine kadar dolmasını istiyorsanız, Accubattery uygulaması ile bir alarm kurabilir ve bu sayede telefonunuzun bu seviyeye gelince şarj olmayı bırakmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bunların yanı sıra uygulama içerisinde Discharging adında bir sekme yer alıyor ve şarjın ne kadar süre dayanacağını gösteriyor.
  • Diğer yandan ortalama pil kullanımı ve uygulamaya göre ne kadar pil kullanımı yapıldığı da yine Accubattery uygulaması içerisinde yer alıyor.
  • Health sekmesi ise pilin eskime durumunu göstermesinin yanında yeni çıkan cihazlar ile kıyaslama yapılmasını sağlıyor.

İlginizi Çekebilir: Telefon Açılış Ekranında Kalıyor

Pil sağlığı nasıl korunur çözümü

Telefon Pil Sağlığı Öğrenme ,Android telefonlarınızda pil sağlığını korumak ve pil ömrünü uzatmak için, önce telefonunuzu yüzde 80’e kadar şarj etme alışkanlığı edinin. Ayrıca, arka planda gereksiz uygulamaları kapatın ve kullanmadığınız zamanlarda Bluetooth, hücresel veri veya Wi-Fi gibi özellikleri kapalı tuttuğunuzdan emin olun. Genel olarak, telefonun arka planında canlı veya mobil duvar kağıtları kullanmamaya dikkat edin. Şarj cihazınız yanınızda olmadığında çok fazla oyun oynamaya dikkat edin.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefon batarya sağlığı öğrenme , android telefon pil sağlığı öğrenme , samsung telefon pil sağlığı öğrenme , telefon pil sağlığını öğrenme , huawei telefon pil sağlığı öğrenme , telefon pil sağlığı öğrenme.