Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Telefon Tamir Ustalık Belgesi Nasıl Alınır

Telefon Tamir Ustalık Belgesi Nasıl Alınır

Telefon Tamir Ustalık Belgesi Nasıl Alınır

Telefon Tamir Ustalık Belgesi Nasıl Alınır; Ustalık sertifikası nasıl alınır? Kimler ustalık sertifikası alabilir? Ustalık sertifikası almak için şartlar nelerdir? Neden bir master sertifikası gereklidir? Ustalık sertifikası nereden alınır? Mastership sertifikası için şartlar nelerdir? Ustalık belgesi alma ile alakalı detaylı bilgiler haberimizde devam etmektedir.

Telefon Tamir Ustalık Belgesi Nasıl Alınır; Mümkün olan en kısa zamanda bir işe başlamak veya kendi işinizi kurmak istiyorsanız, ustalık sertifikasına ihtiyacınız olacaktır. Bir ustalık sertifikası almak kolaydır, ancak resmi prosedürleri tam olarak tamamlamanız gerekir.

Ustalık Belgesi Nedir? Ustalık Belgesi Niçin Gereklidir?

3308 Sayılı Kanun uyarınca, master sertifikasına sahip kişiler veya bu sertifikaya sahip bireyleri istihdam edenler bağımsız bir işyeri açabilirler. Bu Kanun kapsamındaki il ve meslek dallarında, çalışma izni vermeye yetkili belediyeler ve kurum ve kuruluşlar, işyeri açacaklardan ve işletme sahibi olarak kayıt yaptıracaklardan ustalık belgesi talep etmelidir. Bu işyerlerinde mesleki eğitimi olan kişiler istihdam edilmektedir. İstihdam edilenler için gereken eğitim, Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. Bir işyerine sahip olanlar veya bu işyerinde ustalık belgesine sahip olanlar, işyerinde ustalık sertifikasını gönderirler. Ustalık belgesi olan 18 yaşından küçük kişiler 18 yaşından önce belgelerini kullanamazlar. Teknik lise mezunları ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının 4 senelik eğitim programlarından mezun olanlara, mesleklerinde ustalık sertifikasına sahip bağımsız İşyeri açma belgesi verilir. Ust certificatealık belgesi olmayanlar ust titlealık un titlevanı ile çalış andamazlar ve istihdam edil .

Ustalık Belgesi Nedir?

1336 Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca, “Usta”, bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış ve mal ve hizmet üretiminde iş yaşamında kabul edilebilecek standartlarda uygulayabilirsiniz; üretim planlaması; üretim sırasında karşılaşılabilecek sorunları analiz eder, yazılı olarak fikirlerini açıklamak, resimleri ile ağız ve; üretim, bu yeterlilik bulunanlara verilen mesleki yeterlilik belgesi ile alakalı pratik hesaplamaları yapabilen kişi Ustalık Belgesi denir. Yeterlilik sertifikasına sahip olanlar veya işyerinde istihdam edenler bağımsız bir işyeri açabilirler. Sertifika ve ustalık belgesine sahip olanlar çalışabilir.

Telefon Tamir Ustalık Belgesi Alma
Telefon Tamir Ustalık Belgesi Alma

Ustalık Belgesi Neden Gereklidir?

3308 Sayılı Kanunun 30. maddesi gereğince, ustalık belgesi olmayanlar veya ustalık belgesi olan bir kişiyi istihdam etmeyenler iş açamazlar. Yine, yasaya göre, bir iş açmaya izin veren belediyeler ve kurumlar bu insanlardan bir ustalık belgesi talep etmelidir. Ayrıca, meslek odalarının sahip olarak kayıt olacak üyelerden bir ustalık belgesi talep etmeleri gerekiyor.

  • 3308 sayılı kanun- Madde 30- (Değişik: 29/06/2001-4702 K/18 md.) Ustalık sertifikasına sahip olanlar veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilir.
  • Bu Kanun kapsamına alınan il ve meslek dallarında; belediyeler ve işyeri açma izni vermeye yetkili diğer kurum ve kuruluşlar işyeri açacaklardan, meslek odaları ise işyeri sahibi olarak üye
  • kaydı yaptıracaklardan, ustalık belgesi istemek zorundadır.
  • Bu işyerlerinde alanında meslekî eğitim almış olanlar istihdam edilir. İstihdam edilenlerin almaları gerekli olan eğitimin seviyesi, türü ile halen çalışmakta olanların durumu Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
  • İşyeri sahipleri veya o işyerinde çalışmakta olan ustalık belgesi sahipleri, ustalık belgelerini işyerlerine asar.
  • Ustalık belgesi sahibi olanlar bu haklarını on 8 yaşını tamamlayana kadar kullanamaz.

İlginizi Çekebilir: Telefon Bataryası Nasıl Tamir Edilir

Kimler Ustalık Belgesi Alabilir?

Bir meslek grubuna meslek belgesi verilmesi için, kişinin çalışmakta olduğu mesleğin ilgili ilde 3308 sayılı Kanunun uygulanması kapsamında olması gerekir. Ustalık belgesi almak isteyen meslek Kanun kapsamında değil ise, ustalık belgesi verme yetkisi meslek odalarındadır. Meslek Liseleri mezunları ustalık belgesi için başvururlarsa, bu mesleğin yasa kapsamında olması durumunda ülkemizin herhangi bir ilinde ustalık belgesi alabilir veya ustalık sınavlarına girebilirler.

Ustalık Belgesi Nedir
Ustalık Belgesi Nedir

Ustalık Belgesi Nereden Alınır?

Bu belge, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, hayat boyu öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı, ancak son dönemde 6764 Sayılı Kanun ile mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından edinilen Mesleki Eğitim merkezlerinden (çırak Eğitim Merkezi) alınmıştır.

Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Ustalık belgesi, ülkemizdeki mesleki (çıraklık) eğitim merkezleri tarafından bu ad altında verilmektedir. Sertifika almak isteyenler, ustalık belgesi almak için bu merkezlere başvurabilirler. Yasa ve yönetmeliklere göre, kişi direk olarak ustalık sınavına alınır ve bir ustalık belgesi verilir.

Ayrıca, bir kalfalık sertifikası aldıktan sonra ustalık eğitimine katılanlar, Master eğitimi süresine kadar çalıştıktan sonra ustalık sınavına katılma hakkına sahiptir. Bu süre 5 senedir. Bu sınavları başarı ile tamamlayanlara ustalık belgesi verilir. Ülkemizde 110 mesleki çıraklık eğitimi uygulama kapsamına dahil edilmekte, eğitim sınavları ve sertifikasyon işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; Cep Telefonu Tamir ustalık Belgesi , Cep telefonu ustalık Belgesi Nasıl Alınır , İkinci el cep telefonu Mesleki yeterlilik Belgesi , Cep Telefonu Mesleki YETERLİLİK Belgesi Nasıl alınır , Cep Telefonu Tamir Kursu beylikduzu , Telefon tamiri öğrenme.