Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Telefonda Konuşurken Sesimi Duyuyorum

Telefonda Konuşurken Sesimi Duyuyorum

Telefonda Konuşurken Sesimi Duyuyorum

Telefonda Konuşurken Sesimi Duyuyorum, Telefon görüşmesi esnasında kendi sesinizi mi duyuyorsunuz ? İnternet bağlantısı üzerinden, klasik bir sabit hat veya GSM hattı üzerinden yaptığınız telefon görüşmeleri sırasında bazen sesinizi duyar gibi olursunuz. Konuşma kalitesini son derece kötü etkileyen böyle bir durumun ortaya çıkmasının birçok farklı nedeni vardır.

Günümüzde eski çağlardan daha fazla yankı sorunu olduğuna düşünülüyor. Bunun en büyük nedenleri yoğun mobil kullanım ve kablosuz iletişim sinyalleridir. Eski dönemde klasik kablolar üzerinden bir iletim varken, şimdi görünmez ağlara yoğun bir şekilde bağlıyız.

Peki, telefonda ses yankılanması nasıl engellenir? Bu yankılanmaya ne sebep oluyor? Merak ettiğiniz tüm bu soruların cevaplarına gelin birlikte bakalım ama önce konuyu daha net anlamak adına bir telefon görüşmesi nasıl gerçekleşir inceleyelim.

Bir telefon görüşmesi sırasında duyduğunuz sinir bozucu Yankıya neden olan bazılarının çözümü sizin elinizdeyken, bazen sizin yapacağınız hiçbir şey olmuyor. Bu durumda Cep Hastanesi Teknik Servis olarak devreye biz giriyoruz. Hala telefonunuzda görüşme sırasında kendi sesinizi duyuyorsanız teknik servisimize gelerek bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Telefonla Konuşurken Kendi Sesimi Duyuyorum

Bir görüşme sırasında “Telefonda Konuşurken Sesimi Duyuyorum” diyorsanız birçok farklı nedeni olabilir. Bunlardan bazıları kullanıcılardan kaynaklanırken, bazıları ise kullanıcıların elinde olmayan nedenlerden kaynaklanmaktadır. Önceki başlıkta, iletişimin nasıl gerçekleştiğini kısaca tartıştık ve şimdi bunun konumuzla nasıl bir ilgisi olduğuna bakalım.

  • Ağ bağlantılarıyla yapılan görüşmelerde sinyaller yardımı ile gönderilen ses, baz istasyonundaki yoğunluğun neden olduğu bir gecikme yaşayabilir. Bu gecikme nedeniyle ses karşı tarafa geç geçer veya karşı taraf telefonla konuşurken kendi sesini duyar.
  • Karşılaşılan diğer bir koşul, hoparlörün açık olması olabilir. Sinyaller ile yapılan görüşmelerde ses seviyesi yüksek ise hoparlöre gelen ses buradan çıkıp direk mikrofona giderek sesin yankı olarak karşı tarafa dönmesine neden olur. Telefonda kendi sesimi duyduğumu hissediyorsanız, durum bu olabilir.
  • Bir çağrı sırasında ses yankılanmasının bir başka nedeni de bulunduğunuz fiziksel ortamdan kaynaklanıyor olabilir. Görüşme yaptığınız yer sesinizi yankılamaya uygun bir ortam ise, konuşma sırasında sesiniz karşı tarafa yankılanacaktır.
  • Telefon görüşmelerinde çok yaygın olmamakla birlikte yankı oluşumuna neden olan faktörlerden biri bluetooth kulaklıklardır. Bluetooth ile cihaza bağlı kulaklıklarla yapılan görüşmelerde, ağ üzerinden gelen sinyaller telefona ulaşıldıktan sonra başka bir ağ olan bluetooth üzerinden kulaklığa geri gönderilir. Bu durumda, aygıtın sesi iki kez aktarması gerekir, bu da sesin hem gecikmesine hem de yankısına neden olur.

Telefonunuz Dinleniyor Mu?

En meraklı konulardan biri “telefonda bir yankı var, beni dinliyorlar mı?” sorusudur. Ne yazık ki, bu konuda net bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak, bilindiği gibi, herhangi bir toplantının dinlenmesi için yasal izinler gereklidir. Bu nedenle, böyle bir şüpheye düşmeden önce bahsettiğimiz yöntemleri uygulamak daha faydalı olacaktır.

Telefonda Kendi Sesimi Duyuyorum Çözümü

Bir telefon görüşmesi sırasında sesinizin yankısını tekrar duyarsanız, önce bu duruma neyin sebep olduğunu bulmanız gerekir. Yankı, karşı tarafın hoparlör sesinin çok yüksek olmasından kaynaklanıyorsa, karşı taraftan hoparlör sesini kapatmasını isteyebilirsiniz. Bu şekilde, ses hoparlörden çıkacağı ancak mikrofon tarafından algılanmayacağı için ses size bir daha geri dönmeyecektir. Sesinizin telefon görüşmelerinde yankılandığını düşünüyorsanız, önce Yankının bunu engellemesine neyin sebep olduğunu bulmalısınız. Bunun için önceki başlıkta açıklanan nedenleri değerlendirebilirsiniz.

  • Yankıya neyin sebep olduğuna karar verdikten sonra, eğer bir ağ bağlantısı gecikmesiyse, tek yapmanız gereken daha iyi bir sinyal alabileceğiniz bir alana gitmek. Bu yöntem sinyal hızını artıracak ve sohbetiniz daha sağlıklı olacaktır.
  • Sesinizin yankılanmasının sebebinin diğer tarafın ses seviyesinin çok yüksek olduğunu düşünüyorsanız, konuştuğunuz kişiden ses seviyesini düşürmesini isteyin. Böylece sesiniz artık hoparlörden çıkmayacak ve diğer tarafın mikrofonuna tekrar ulaşmayacak.
  • Fiziksel ortamın neden olduğu durumlarda, karşı taraf genellikle sesin yankılandığını fark eder. Bilgi veren kişi ile konuştuğunuz ortamı değiştirerek, daha fazla ses emen bir ortama geçmelisiniz. Bu tür durumlar genellikle eşyaların kıt olduğu alanlarda ortaya çıkar. Geri tepmeleri önlemek için, öğe olarak daha kalabalık olan bir ortama geçebilirsiniz.
  • Bluetooth kulaklığın neden olduğu Yankı durumunda, kulaklığı karşı taraftan çıkarabilir ve normal şekilde konuşmasını isteyebilirsiniz.

Yankıya neden olan soruna karar verdikten sonra, sorunu çözmek için gerekli yöntemi izleyin. Çözüm yöntemini uyguladıktan sonra, konuşma sırasında ortaya çıkan yankı sorunu giderilecektir.

Bu yöntemler bir çözüm değilse, kullandığınız cihazda bir donanım sorunu (mikrofon,hoparlör) olabilir. Bu durumda “Cep Hastanesi Teknik Servis” olarak devreye biz giriyoruz. Hala telefonunuzda görüşme sırasında kendi sesinizi duyuyorsanız teknik servisimize gelerek bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefonda konuşurken kendi sesimi duyuyorum dinleniyor muyum , telefonda konuşurken kendi sesimi duyuyorum neden , telefonda biriyle konuşurken kendi sesimi duyuyorum , telefonda konusurken sesimi duyuyorum , telefon ile konuşurken sesimi duyuyorum , telefonla konuşurken sesimi duyuyorum , telefonda konuşurken oluşan sessizlik , telefonda sessiz konuşmak
telefonda konuşurken ses gitmiyor , telefonda sesimi duyuyorum.