Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Türkiye Telefon Açtırma

Türkiye Telefon Açtırma

Türkiye Telefon Açtırma

Türkiye Telefon Açtırma, Yurtdışında bir telefon satın almak ve Türkiye’de kullanmak, çoğumuzun sağlamış olduğu fiyat avantajı sebebiyle sık sık yapmış olduğumuz bir şeydi. Özellikle iPhone, Samsung ve Türkiye’deki diğer pahalı modellerin satış fiyatları, yabancı telefon fiyatlarına göre abartılıyor ve yurttaşları buna iten temel nedenler arasında. Şimdiye kadar 5 farklı Apple iPhone modeli kullandım ve hepsini yurt dışından aldım. iPhone 6 ve iPhone 7 Plus telefonlarını Katar’dan ve iPhone 5’imi Batum’dan uygun fiyatlarla aldım.

Türkiye Telefon Açtırma, Yurt dışından geldiğimizde, kayıt olmak ve Türkiye’de kullanmak için yanımızda bir telefon getiriyoruz.

Yurt dışından posta veya kargo ile telefon almak veya web siteleri üzerinden yurt dışından telefon getirmek yasaktır. Bu durumda, telefon gümrüklere el konabilir ve cezayı iki katına ödemek mecburiyetinde kalabilirsiniz.

Yurtdışı Telefon Kaydı Bilgiler

Telefon yurtdışından döndüğünüzden bu yana 120 gün geçmediyse, sadece kendi adınıza kayıt olabilirsiniz. Pasaport her 3 senede bir yeni telefon kaydı yapılabilir. Telefon kaydı yapacağınız pasaport 120 gün geçtiyse, tekrar ülke dışına gidiş-dönüş yapmanız gerekir.

E-devlet yoluyla yapılan kayıtlar pasaportla ilgili bir belge gerektirmez. Abone Merkezinden kayıt yaptırdığınızda, pasaport hamili şahsen pasaportu ile veya yurt dışından kalkış ve dönüşün alınması ile başvurmalıdır.

Yurt Dışı Telefon Kayıt İşlemi Adımları

Yabancı telefon kaydı için ülkeye girişten sonraki 120 gün içerisinde yapmanız gerekli olan 2 işlemdir. Yabancı telefon ücretlerinin ödenmesi (Gelir İdaresi Başkanlığı’na)
IMEI numarasının kaydedilmesi (Bilgi Teknolojisi ve İletişim Kurumu)

Bu işlemleri e-Devlet kapısından bir defada gerçekleştirebilirsiniz. Telefonunuzu yurtdışına kaydettirmek için atmanız gerekli olan adımlar şunlardır:

  • Şahsen başvurarak PTT merkezlerinden E-Devlet şifrenizi alın.
  • E-devlet sistemine (turkiye.Gov.Tr şifreniz ve T.C. Kimlik numaranızla giriş yapın.
  • Cep telefonu ücreti ödeme uygulamasını seçerek mevcut ücreti ödeyin.
  • Pasaport sahibi T.C. Telefonun kimlik numarasını, Adını ve IMEI numarasını girin.
  • Son olarak, emin olmak için, e-Devlet (turkiye.Gov.Tr/imei-sorgulama) telefonunuzun 15 haneli IMEI numarasını girerek, kaydını sorgulayın.

İlginizi Çekebilir: Telefon Kayıt Pasaportsuz

E-Devleti kullanmıyorsanız 3. Cep telefonu ücretini İnternet Vergi Dairesi’nden, bizzat vergi dairelerine veya Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalardan ödeyerek de ödeyebilirsiniz.

&Quot;Türkiye Telefon Açtırma

Yurtdışı Telefon Kayıt Harcı 2019

Telefonun yurtdışında kullanılabilmesi için kayıtlı olması gerekir. Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2019 için 1.500 TL’dır.

Yurtdışı telefon kaydı 2015 senesinde 131,50 TL idi. 2016 senesinde 138,80 TL oldu. 2017’de 149,20 TL ve 2018’de 170,70 TL oldu. Kasım 2018’de inanılmaz bir artışla 500 TL’ye çıkarıldı, yeterli değil 618,60 TL’ye yükseltildi. Sonunda, Temmuz 2019’da 1500tl’e yıl içerisinde kaldırıldı.

Geçici İmei Kaydı Fiyatları [ Nisan 2022 ]

2 Ay

100 TL

6 Ay

200 TL

12 Ay

400 TL

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ;  türkiye telefon açtırma ücreti , türkiye telefon açtırmak , türkiye telefon açtırma 2021
türkiye telefon açtırma fiyatı 2019 , türkiye telefon açtırma fiyatı 2021 , türkiye telefon açtırma 2019 , türkiye yurt dışı telefon açtırma , türkiye cep telefon açtırma fiyatı , türkiye telefon açtırma parası , türkiye telefon açtırma kaç para 2019