Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. iPhone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor

iPhone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor

Iphone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyoriphone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor

iPhone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor; iPhone hoparlör tuşunun görünmediği soruna ilişkin kapsamlı çözümler de nelerdir? öğrenmek istiyorsanız, bu makalede size bazı bilgiler vermeye çalışacağız. Bu bilgiler sayesinde iPhone’unuzdaki Hoparlör sorununu kısa zamanda çözebilirsiniz. Genel olarak iPhone 7 modellerinde daha sık görülen Hoparlör sorunu, kullanıcıların özellikle çağrılar sırasında çeşitli problemlerle karşılaşmasına neden oluyor.

iPhone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor; iPhone 7 hoparlörü Gri ise, görüşme sırasında Ses verilmez ve sadece numaralı telefondan konuşabilirsiniz. Tabii ki, kullanıcılar telefonda konuştukları kişinin sesini vermek istediklerinde bunu yapamazlar ve bu kullanıcılar için ciddi bir sorun olarak görülür. Apple tarafından herhangi bir açıklama yapılmamasına rağmen, uzmanlar bu meselenin yazılımdan kaynaklanmış olabileceğini söylüyor. Ayrıca, bazı kontroller ve incelemeler, işletim sisteminde bir sorun olduğunu göstermiştir.

iPhone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor Sorunu Çözüm Yöntemleri

iPhone hoparlör düğmesi kapatma sorunu yakın zamanda Apple tarafından tolu servis sağlayıcıları için dağıtılan kurum içi belgeleri sızdırdı ve bu meselenin iPhone 7 telefonlarında çeşitli problemlere yol açtığı anlaşılıyor. Bazı kaynaklar iPhone 7 hoparlörü biçiminde bir sorundan söz etmiyor, esasında bir sorun değil.

Kullanıcılar sorundan etkilendiklerinde, telefondaki hoparlör tuşu arama yapmış oldukları zaman pasif veya gri olur ve bu sebeple ses çıkarmak imkansızdır. Hoparlör düğmesiyle karşılaştığımız sorunun genelde yazılım tabanlı olduğu belirtiliyor. Peki, hoparlör anahtarı kapalıysa iPhone modellerinde ne yapılabilir? Daha yakından inceleyelim.

  • iPhone telefonlarında hoparlör tuşu kapalı veya gri renkteyse, önce telefonun etrafında bulunan veya daha önce bağlı olan Bluetooth kulaklığın bağlantısını kesmelisiniz.
  • Varsa, telefonun diğer ses cihazlarından da çıkarılması gerekir.
  • Hoparlör tuşu griyse veya telefonda pasif bir şekilde görünüyorsa, sesli Tanılama’nın başlatılması gerekebilir.
  • Tabii ki, iPhone’da kullanılan iOS işletim sisteminin en son sürümü de göz ardı edilmemesi gereken şeylerden biridir. Apple, bazen ortaya çıkan sorunlar için sunduğu güncelleme yamalarıyla benzer yazılım sorunlarını çözebilir.
  • iPhone hoparlörü sorunu devam ederse, en yakın teknik servise gitmek için mümkün olan en kısa sürede farklı uyarılar alınırsa, sorundan etkilenen kullanıcı aygıtları, “aygıt yuva tespit edemedi” veya “aksesuar desteklenmiyor” gibi.

iPhone Kulaklık Modu Sıkışmış Olup Olmadığını Kontrol Edin

iPhone oyununun seslerinden dolayı iPhone hoparlörünün çalışmayabileceğini fark ettiniz mi hiç kulaklık modunda kulaklık yok, olduğu gibi? Takılıyken hoparlörden gelen sesi duyabildiği sonucuna vardı. Kulaklığınızı daha önce bağladıysanız, iPhone’un atıldıktan sonra bile hala tanıması mümkündür.

Kulaklık jakınız orada biriken kir ve tozla karışır. Bu sebeple, iPhone’daki tüm kalıntıları çıkarmak ve işitme seslerini hoparlörler aracılığı ile tutmak ve problemi çalışmayan iPhone hoparlörünü düzeltmek için, kulaklık soketini yumuşak kuru bir bezle temizlemeniz ve jakı künt bir iğne ile yerleştirmeniz gerekir.

Iphone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor

iPhone Hoparlör Sorunları

Tozlanma

iPhone hoparlörünün önündeki toz filtresinin gözenekleri kapanmış olabilir. Bu durumda, görebildiğiniz biriken tozu gözlerinizle (geçici bir süre için) kendi yöntemlerinizle temizleyebilirsiniz. Bununla beraber, temizleme işlemini içeri üfleme veya bir fön makinası tutma biçiminde yapmayın. Bu işlem tozun içeri girmesine ve daha büyük problemlere neden olabilir. Dış fırça benzeri bir nesne ile görünür tozu nazikçe alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kamerası İyi Telefonlar

Sıvı Teması

Hoparlör bölümü nem veya sıvı teması sebebiyle oksitlenebilir. Oksitlenmiş iPhone hoparlöründen cızırtılı veya boğuk ses. Bu durumda, iPhone hoparlörünün değiştirilmesi gerekir.

Darbe

iPhone hoparlörü de çok sert darbelerde hasar görebilir. Hasarlı iPhone hoparlörü cızırtılı / bozuk ses çıkarıyor veya hiç çalışmıyor.

Yazılım Sorunları

iPhone yaşanan her ses sorunu için donanım müdahalesi gerektirmeyebilir. iPhone’unuzda çarpma, düşme, sıvı teması veya çok fazla toz yoksa, ancak hoparlörle ilgili sorunlarınız var ise, bu sorun yazılım müdahalesi ile çözülebilir.

iPhone Ses Başka Bir Yere Oynuyor Olmadığını Kontrol

iPhone sesin üçüncü taraf bir çıkış donanımı ile çalıyor olması mümkündür. Bu bir efsane değildir ve esasında iPhone’unuzu geçmişte bir Bluetooth hoparlöre veya AirPlay cihazına bağladıysanız olur.

iPhone’unuzda Bluetooth’u ve airplay kapatmayı unutursanız, bu sesleri değil kendi yerleşik hoparlörlerinizi çalmak için bu üçüncü taraf hoparlörleri kullanmaya devam edecektir. iPhone hoparlörünün çalışmadığı sorunu çözmek için yapmanız gerekenler: açıksa Bluetooth’u kapatın> altından iPhone ekranını kaydırarak 1. Denetim Masası’nı ziyaret edin

Iphone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor

iPhone Hoparlör Tuşu Kapalı Görünmüyor Sonu Garantiye Girer Mi

iPhone telefonlarda hoparlör tuş problemi, genelde, yazılım neden olduğu bir sorun olduğundan garanti kapsamında servis alabilirsiniz. Ancak, Yetkili Servis muhtemelen işletim sistemini güncelleyecektir. Bu sebeple, daha etkin çözümler için telefonları profesyonellere emanet etmek daha akıllıca olabilir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; iphone hoparlör ayarı , iphone hoparlör kapatma , iphone hoparlör kapalı , iphone hoparlör tuşu gri , iphone hoparlör tuşu çalışmıyor.