Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Dokunmatik Çalışıyor Ama Cam Çatlak

Dokunmatik Çalışıyor Ama Cam Çatlak

Dokunmatik Çalışıyor Ama Cam Çatlak

Dokunmatik çalışıyor ama cam çatlak ekran bozulduğunda ilk kontrol edilmesi gereken şey dokunmatik ekranın çalışıp çalışmadığı oluyor. Ekran çalışıyorsa ön cam hasarlıdır ancak iç ekranınız sağlamdır. Telefon ekranı bozuk ama çalışıyorsa dahili ekranınız sağlamdır. İç cam sağlam olduğunda, komple ekran değişimi yerine ön camı değiştirtebilirsiniz. Böylece telefon ekran tamiri en uygun maliyetle gerçekleştirilir. Ekran değiştirme ücreti olmadan daha düşük bir fiyat alacaksınız.

Ön Cam Değişimi Nasıl Yapılır

Dokunmatik çalışıyor ama cam çatlak ön cam değişimi arasındaki farkın ne olduğu konusunda kafanızda soru işaretleri olabilir. Aralık. Ayrıca ön cam değişiminin nasıl yapıldığını merak ediyor olabilirsiniz.

Ne yazık ki telefonların dış ekranları çizilmelere karşı oldukça dayanıklı. Bu nedenle telefonların ön camlarında çatlama, kırılma ve benzeri hasarlar çok sık yaşanıyor. 2006 yılından bu yana telefon tamiri yapan bir teknik servis olarak sayısız iPhone , Samsung , Xiaomi ve daha fazlası tamiri işlemi gerçekleştirdik diyebiliriz.

Telefonların ekranının çizilmesi, kırılması veya çatlaması gibi şikayetlerin olmaması için ekranlarını Ceramic Shield adı verilen özel alaşımlı bir camla korumaya başladı. Bu yeni teknoloji sayesinde artık telefon düştü, ekranı kırıldı, çatladı ve benzeri senaryolarla daha az karşılaşmaya başlayacağınızı varsayabilirsiniz. Ancak bu, ekranınızın veya camınızın bundan sonra hiç zarar görmeyeceği anlamına gelmez.

Cep Hastanesi gibi özel telefon servislerinde ön cam değişimi, önce ön camın çıkarılması, ekrandaki ve cihazdaki toz ve kirlerin temizlenmesi ve ardından yeni bir ön cam takılmasıdır. Birbirine yapıştırılan ekran ve ön camdan, ekranın dış kısmındaki ön cam kırıldığında makineler yardımıyla ekrandan ayrılmakta ve yeni cam tekrar iç ekrana cam yardımıyla yapıştırılmaktadır. Telefon cihazlarının ekranlarının üretimi de bu şekilde gerçekleştiriliyor.

Ekran Camı Değişimi Ne Kadar Sürer

iPhone , Samsung ve daha fazlası ön cam süresi 2 ile 6 saat arasında değişmektedir. Cam tadilatında kullanılan malzemeler orijinal olup, yan sanayide cam kullanılmamaktadır. Ön cam değiştirme işlemi önce ısıtma, ardından soğutma cihazları ile tamamlanır. Bu işlem son derece güvenlidir ve herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Ön Cam Değişimi Garantiye Girer Mi

Telefonlarda ekranla ilgili hiçbir çatlak veya kırık garanti kapsamı dışındadır. Telefon garanti şartlarına göre kullanıcılar, Telefon ürünlerini normal koşullarda kullanmak kaydıyla, satın alma tarihinden itibaren 2 yıl süreyle yalnızca malzeme ve işçilik hatalarına karşı garanti hakkına sahiptir. Bu nedenle kullanıcı hatasından kaynaklanan her bir hasarın bedeli kullanıcıya aittir. Kullanıcılar, garantisi biten telefonlarda için Cep Hastanesi gibi telefonlarda onarımlarını çok daha uygun maliyetli hale getiren servislerle cam değiştirmeyi tercih ediyor.