Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kodu Gelmiyor

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kodu Gelmiyor

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kodu Gelmiyor

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kodu Gelmiyor; Apple kimliğiniz için ek bir güvenlik katmanı olan iki faktörlü kimlik doğrulama, başka biri şifrenizi bilse bile hesabınız dışında kimsenin hesabınıza erişememesini sağlamak amacıyla dizayn edilmiştir.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kodu Gelmiyor; 2,5 sene önce, başka bir güvenlik yöntemi olan “iki faktörlü yetkilendirme” konusuna değindim ve Apple kimliğimizin güvenliğinin nasıl artırılacağını paylaştım. Ancak Apple başka bir daha güvenilir yöntem ekledi: İki Faktörlü Kimlik Doğrulama.

Nasıl Çalışır

İki faktörlü kimlik doğrulama ile hesabınıza sadece iPhone, iPad, Apple Watch veya Mac gibi güvendiğiniz cihazlar üzerinden erişilebilir. Yeni bir cihaza ilk defa giriş yapmak istediğinizde, iki bilgi sağlamanız gerekir.

Bunlar şifreniz ve güvenilir cihazlarınızda otomatik olarak görünen altı haneli doğrulama kodudur. Kodu girerek, yeni cihaza güvendiğinizi onaylarsınız. Örneğin, bir iPhone’unuz var ise ve yeni satın alınan bir Mac’te hesabınıza ilk defa giriş yapıyorsanız, şifrenizi ve iPhone’unuzda otomatik olarak görünen doğrulama kodunu girmeniz istenir.

İki faktörlü kimlik doğrulama, Apple Kimliğinizin ve Apple’da sakladığınız tüm kişisel bilgilerinizin güvenliğini önemli ölçüde artırır; çünkü şifreniz artık hesabınıza kendi başına erişmeye yetmez. Oturum açtığınızda, güvenlik sebebiyle bütünüyle oturumu kapatmadıkça, cihazı silmediyseniz veya şifrenizi değiştirmedikçe o cihaza tekrar bir doğrulama kodu girmeniz istenmez.

Web’de oturum açtığınızda, aynı bilgisayardan tekrar oturum açtığınızda bir doğrulama kodu girmemeniz için tarayıcınıza güvenmeyi seçebilirsiniz.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir

Şimdi iPhone’umuz bizler için kritik olan pek çok bilgi içeriyor. Kişiler, resimler, mesajlar, e-postalar, şifreler, sağlık kayıtları, banka erişim bilgileri, notlar ve hatta kredi kartlarımız, Apple Pay ile beraber pek çok bilgi cebimizde iPhone’da.

Bu yüzden iPhone’umuz gün geçtikçe daha önemli hale geliyor ve bizden başka biri iPhone veya Apple kimliğimizden bu bilgilere erişememelidir. Sadece basit bir şifre ise, mutlaka yeteri kadar güvenli değildir. Özellikle bir şifre seçmekte çok başarısız olduğumuz için.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kodu Gelmiyor

iPhone’da Kilitli Ekran Bildirimlerini Kapatma

iPhone kullanıcıları bildirim ayarlarında biraz daha esnekliğe sahiptir. İlk olarak, bildirim önizlemelerini genelde ayarlayabilirsiniz:

  • Ayarlar bölümünü açın;
  • Bildirimler bölümüne gidin;
  • Tüm kilitli ekran bildirimlerini topluca kapamak istiyorsanız, en üstteki Önizlemeleri Göster seçeneğini kapatın.
  • Kilitli Değilken veya Asla seçeneklerinden birini seçin.

IOS’taki kolaylık ve gizlilik dengesinde ince ayar yapabilirsiniz. Kilitli ekran bildirimi önizlemelerini korumak ve sadece hassas bilgiler içerenleri kapamak istiyorsanız, başka bir yaklaşım izleyebilir ve bu seçeneği her uygulama için ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz:

  • Yine Ayarlar bölümünü açın;
  • Bildirimler bölümüne gidin;
  • Söz konusu uygulamaya dokunun, örneğin mesajlar;
  • “Önizlemeleri Göster” seçeneğini bulun ve kilitli değilken veya hiç seçilmediğinde seçin.

Apple ID İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Devre Dışı Bırakmak

Bu kimlik doğrulama yönteminden çıkmaya karar verirseniz, aşağıda belirtilen adımlarda iki faktörlü kimlik doğrulamayı kapatabilirsiniz:

  • Mac / PC web adresinden erişim: appleid.Apple.Com, Apple kimliğinizi ve 6 basamaklı kodu buraya girmeniz istenecektir.
  • Baskı. Sağdaki Güvenlik bağlantısı “düzenle” bölümünü tıklayın.
  • Sağ alt güvenlik ayarları, renkli “İki Factor Authentication Turn Off”.
  • Onay “üzerine tıklayınİki Factor Authentication Turn Off”.
  • Hesabınız Apple için üç güvenlik sorusuna üç yanıt ayarlayın, ardından hesap kurtarma için e-posta adresinizin doğru olup olmadığını kontrol edin. Bu adımları tamamladıktan sonra, iki faktörlü kimlik doğrulama devre dışı bırakılır. Devre dışı bırakıldıktan sonra, bir iCloud hesabı açan tüm uygulamalar ve tarayıcılar aracılığı ile otomatik olarak kaydedilir. iPhone, MacBook veya iPad dahil.

İlginizi Çekebilir: Amerikadan Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kodu Gelmiyor

Güvenilir Aygıtlar

Güvenilir cihaz, iOS 9 veya daha yeni bir sürüm yüklü bir iPhone, iPad, iPod touch’tır, iki faktörlü kimlik doğrulama kullanarak giriş yaptınız; watchOS 6 veya sonraki bir sürümü yüklü bir Apple Watch veya OS X El Capitan veya sonraki bir sürümü yüklü bir Mac. Bu, size ait olduğunu bildiğimiz bir cihazdır ve ayrı bir cihazda veya tarayıcıda oturum açtığınızda Apple doğrulama kodunu görüntüleyerek kimliğinizi doğrulamak için kullanılabilir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; iki faktörlü kimlik doğrulama kodu gelmiyor instagram , iki faktörlü kimlik doğrulama kodu gelmiyor facebook , iki faktörlü kimlik doğrulama kod gelmiyor, apple iki faktörlü kimlik doğrulama kodu gelmiyor , twitter iki faktörlü kimlik doğrulama kodu gelmiyor , iki faktörlü doğrulama kodu gelmiyor , iki faktörlü kimlik doğrulama kodu alamıyorum , iki faktörlü kimlik doğrulama gelmiyor , iki faktörlü kimlik doğrulama sms gelmiyor , iki faktörlü kimlik doğrulama kodu , iki faktörlü kimlik doğrulama çok fazla kod gönderildi.