Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Apple Watch Su Kilidi Nasıl Kullanılır

Apple Watch Su Kilidi Nasıl Kullanılır

Apple Watch Su Kilidi Nasıl Kullanılır

Apple Watch Su Kilidi Nasıl Kullanılır; Apple Watch akıllı saatleri suya dayanıklı olmasına rağmen, birçok kişi yüzerken veya duş alırken Apple Watch kullanmaktan korkar. Apple Watch su kilidi ile bu gibi durumlarda oluşabilecek kazalardan bizleri kurtarabilir. Peki Apple Watch su kilidi nedir? Apple Watch su kilidi nasıl kullanılır? Bu yazımızda sizlere Apple Watch Series 2, Series 3, Series 4, Series 5, Series 6 ve Series 7 modellerinde bulunan su kilidi ile Apple Watch üzerindeki suyu nasıl tahliye edeceğinizi anlatacağız.

Akıllı Saatlerde Suya Karşı Ne Yapılmalıdır?

Apple Watch Series One, IPX7 su geçirmezlik sertifikasına sahiptir. Bu sertifikada, saati su sıçramalarına karşı koruduğunu ve üç metreye kadar derinliklerde suya karşı dayanıklı olduğunu gösterir. Ancak su altında uzun süre bırakılması önerilmiyor. Su geçirmezlik sertifikasına ek yeni Apple Watch’ larda su kilidi modu eklenmiştir. Bu mod duruma göre otomatik veya manuel olarak etkinleştirilebiliyor.

İlginizi Çekebilir: Apple Watch Suya Ne Kadar Dayanıklı

Apple Watch Su Kilidi Nedir?

Apple Watch Su Kilidi Nasıl Kullanılır;  Yüzerken, elinizi yıkarken veya suya düşme gibi durumlarda Apple Watch akıllı saatinizi koruyan moda su kilidi deniyor. Apple Watch su kilidi, saat sudayken dokunmatik ekranı yanlışlıkla etkinleştirmenizi ve cihazınıza su girmesini engeller. Apple Watch’ ta su kilidi su damlası simgesiyle gösterilir.

Apple Watch su kilidi bazı etkinliklerde (yüzme, sörf vb.) otomatik olarak etkinleştirilir. Ancak, bu özelliği manuel olarak da açabilirsiniz. Apple Watch su kilidi etkinleştirildiğinde, ekranın üst kısmında bir su damlası simgesi görünür.

Apple Watch Su Kilidi

Su Kilidi Modu Apple Watch’ ta Nasıl Etkinleştirilir?

Apple Watch Su Kilidi Nasıl Kullanılır;  Apple Watch çoğu durumda otomatik olarak etkinleştirilir. Ancak su kilidini de etkinleştirebilirsiniz. Bunun için;

  • Ekrandayken Apple Watch ekranının alt kısmına dokunun ve basılı tutun.
  • Yukarı kaydırmadan önce kontrol merkezinin görünmeye başlamasını bekleyin.
  • Su damlası simgesine (su kilidi düğmesine) dokunun.
  • Saat yüzünün üst kısmında su kilidinin resmini göreceksiniz. Bu durumda Apple Watch’ ta su kilidini etkinleştirdiniz demektir.
  • Böylece Apple Watch Series 2, 3, 4, 7, 6 ve 5’te su kilidini nasıl etkinleştireceğinizi biliyorsunuz.

Apple Watch Su Kilidi Acma

Apple Watch’ ta Su Kilidi Kapatma

Apple Watch su kilidiyle işiniz bittiğinde ve saate girmiş olabilecek suyu temizlerken bu adımları izleyin.

  • Su Kilidi etkinleştirildikten sonra Digital Crown’ u kendinizden çıkarın.
  • Sesler duyacak ve belki bileğinizde biraz nem hissedeceksiniz.
  • Saatiniz, Apple Watch’ unuzun kilidinin açıldığını ve hoparlör deliklerinden suyun boşaldığını belirten bir mesaj veya sesli bildirim gösterene kadar Digital Crown düğmesini döndürmeye devam edin.
  • İşlem tamamlandığı zaman artık Apple Watch akıllı saatinizi her zamanki gibi kullanabilirsiniz.

Apple Watch Su Kilidi Kapatma

Apple Watch Ekran Cam Değişimi Videosu