Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız

Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız

Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız

Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız, Çocuğunuza akıllı telefon almayı mı düşünüyorsunuz? İşte artıları ve eksileri ve bir cihazın nasıl seçileceği. Bugünlerde birçok çocuk en küçük yaşlarda bile telefon sahibi oluyor. Yani 5 yaşında telefon sahibi olanda var, 12 yaşında da.  Liseye geldiklerinde, çoğunluğun kendilerine yakın tuttuğu bir cihaz var. Akran baskısı bu durumda rol oynar; ayrıca, telefonu olmayan çocuklar çevrelerindeki herkesin telefonlarıyla uğraştığını görür. Ama karar senin. Bu makalede bir akıllı telefon almanın artılarını ve eksilerini tartışmanın yanı sıra, satın almaya karar verirseniz bir cihaz seçmeyle ilgili ipuçları sunuyoruz.

Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız ?

Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız, Çocuğunuzun bir telefona ihtiyacı olup olmadığına veya telefon sahibi olma sorumluluğu taşıyıp taşımayacağına siz karar veremezsiniz. Her durumda, çocuğunuza bir akıllı telefon almanın bazı artıları ve eksileri vardır.

Çocuğunuz İçin Akıllı Telefon Almak Eksikleri

Eksileri ile başlayalım. Bir yandan, uzmanlar aşırı cihaz kullanımının çocukların sağlığını ve gelişimini olumsuz etkilediği konusunda ortak bir görüş paylaşıyor. Çocuğunuz gecelerini bir akıllı telefonla geçirirse, uyku problemleri geliştirebilir; cep telefonları bu televizyonlar daha kötü.

Ekrana saatlerce yapışık kalmak miyopluğu, duruş bozuklukları ve hatta solunum problemlerine neden olabilir. Okul çağındaki çocukları etkileyen diğer yaygın bozukluklardan biri de “Dikkat Eksikliği” Hiperaktivite Bozukluğu, DEHB vakaları cihazların yaygınlaşmasıyla artmaktadır. Daha acil riskler de var, çocuğunuz ekrana bakarak dışarıda yürürse ciddi tehlikelerle karşılaşabilir.

Ayrıca, çocuğunuzun telefonu, antrenmanı, oyunu (mobil oyunların dışında) ile çok fazla zaman geçirmesini veya akranlarıyla sosyalleşmesini önler. Sınıfta akıllı telefon kullandıkları için öğretmenleri tarafından azarlanabilirler. Son olarak, cep telefonu ucuz bir lüks değildir ve çok fazla sorumluluğu olmayan çocuklar akıllı telefonlarını bir yerde kolayca parçalayabilir, bozabilir veya unutabilir.

Çocuğunuz İçin Akıllı Telefon Almak Artıları

Öte yandan, çocuğunuzun bir akıllı telefon kullanarak geçirdiği zamanı dikkatlice sınırlarsanız, bu durum kadar zararlı olmayabilir veya hatta bazı faydaları olabilir. İlk olarak, çocuğunuzun bir akıllı telefonu varsa, sizinle birlikte değilken iletişim halinde kalabilir, güvenli bir şekilde dışarı çıkmalarına izin verebilir ve okuldayken veya ders dışı aktiviteler yaparken huzurlu olabilirsiniz.

Akıllı telefonlar doğru kullanıldığında akademik bir dikkat dağıtıcı değildir, çocuğunuza elektronik sözlüklere ve okul çalışmalarında yardımcı olabilecek diğer faydalı uygulamalara kolay erişim sağlar.

İnternette bilgi aramak bir çocuğun zihnini geliştirebilir, mobil fotoğrafçılık ve video oluşturmak ise yaratıcılıklarını artırabilir. Çocuğunuz navigasyon için elektronik bir harita kullanmayı öğrenirse, alışılmadık yerlerde bile yolunu bulabilir. Son olarak, bu sinir bozucu sosyal baskı var. Sınıftaki herkesin bir telefonu varsa, cihazı olmayan çocuk dışlanır.

Gördüğünüz gibi, hem çocuğunuzun bir akıllı telefona sahip olmasına izin vermek hem de onu vermemek için güçlü argümanlar var. Bunlardan hangilerinin ağır basacağına siz karar vereceksiniz. Şu anda bir akıllı telefon satın almamaya karar verseniz bile, aynı sorun her zaman tekrar ortaya çıkacaktır. Öyleyse işin bu kısmı hakkında konuşalım.

İlginizi Çekebilir: Ağlayan Çocuğa Telefon ve Tablet Vermenin Etkileri

Okula Giden Çocuklar İçin Hangi Telefon Seçilmeli ?

Er ya da geç, bu muhtemelen gerçekleşecek. O zaman geldiğinde başka bir soru ortaya çıkacak, çocuğunuza ne tür bir telefon vermelisiniz ? En ucuz seçenek, eski akıllı telefonlarınızdan birini çocuğunuza vermektir. Ekonomik yanı yatsınamaz. Kaybolması, parçalanması veya küvete düşmesi durumunda, bu telefonun size hiçbir maliyeti olmaz. Ancak bu yolun dezavantajları var.

İlk olarak, akıllı telefonun işletim sistemi güncel olmayabilir ve çoğu durumda güncelleme yapmanın bir yolu olmayabilir. Bu, güvenlik ve uygulamalarla uyumluluk açısından ciddi bir sorundur.

İkincisi, birçok eski akıllı telefonun bir ayağı pil çukurunda olduğu için şarjları uzun sürmez. Muhtemelen çocuğunuza ihtiyaç duyduğunuzda ulaşamayacağınız bir telefon vermek istemezsiniz, böylece rahatlamayacaksınız.

Üçüncüsü, (bu tamamen öznel bir değerlendirme olsa da), çok az sayıda çocuk eski bir cihazın tanıtımında sevinir.

Paranız varsa çocuğunuza yeni bir akıllı telefon alın. Şimdi iPhone ve Android arasında seçim yapma zamanı.

Çocuğunuz İçin iPhone

Apple cihazları ortalama olarak daha güvenilirdir ve yerleşik ebeveyn kontrollerine sahiptir.
Zaten bir Apple kullanıcısıysanız, çocuğunuza bir Apple akıllı telefon almak Apple ve Android arasındaki uyumluluk sorunlarıyla uğraşmaktan daha kolaydır.

Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız

Ancak iPhone’lar ucuz değil. Çocuğunuz cihazını her kırdığında veya kaybettiğinde yenisini almak israf olacaktır.

iPhone’lar ayrıca başkalarının eşyalarını sevenlerin dikkatini çekiyor. Çocuğunuzun iPhone’unu sessizce cebinizden çıkarmak en kötü olasılık değil; soyulmaktan kesinlikle daha iyi, ama her iki şekilde de yeterince kötü. Bununla birlikte, çocuğunuz için bir iPhone seçmek karmaşık değildir.

Çocuğunuz İçin Android

En azından akıllı telefonlarını büyük bir dikkatle kullanmayı öğrenene kadar çocuklarınıza Android cihazlar vermek daha ucuz. Dahası, Android daha geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Bazı cihazların sağlam veya su geçirmez gövdeleri bile vardır.

Çocuğunuza Akıllı Telefon Almalı Mısınız

Android çalıştıran cihazlar ebeveyn kontrolü söz konusu olduğunda daha fazla esneklik sunar. Google rekabeti teşvik ederken, Apple üçüncü taraf geliştiricilerin yerleşik çocuk koruma özelliklerinin yeterli olduğuna inanmasını kısıtlıyor. Sonuç olarak, çocuklarınızın güvenliğini takip etmeye yardımcı olan Android uygulamalarının kullanımı daha kolaydır ve daha geniş özelliklere sahiptir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; çocuğunuza akıllı telefon almalı mısınız.