Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Telefonumuzu Şarj Ederken Yaptığımız Hatalar

Telefonumuzu Şarj Ederken Yaptığımız Hatalar

Telefonumuzu Şarj Ederken Yaptığımız Hatalar

Telefonumuzu Şarj Ederken Yaptığımız Hatalar, akıllı telefonlarımızı yanımızdan ayırmamaya başladığımızdan beri en çok yaşadığımız sorunların başında “şarjın çabuk bitmesi” geliyor. Akıllı telefonlar eskidikçe pillerinin de eskimesi çok normal, ancak bizim de bu konuda yaptığımız bazı basit hatalar var.

Telefonumuzu Şarj Ederken Yaptığımız Hatalar, eğer akıllı telefonunuzun pilini daha uzun süre boyunca verimli kullanmak istiyorsanız bu listemizi kesinlikle kaçırmayın. Karşınızda “Akıllı telefonumuzu şarj ederken sıkça yaptığımız hatalar.”Bu hatalardan kaçınarak bataryanızı en iyi şekilde koruyabilirsiniz ve bu konuda ne düşünüyorsunuz aşağıya yorum bırakmayı unutmayın.

Telefonu Gece Boyu Şarjda Bırakmak

Telefonunuzu gece boyunca şarj ettiğinizde gereksiz elektrik harcar ve pili gereğinden fazla şarj edersiniz. Bu, pilin şarj döngülerini de bozar ve telefonun ısınmasına neden olur. “Pil şarj döngüleri” üreticilerin bir pilin ömrünü nasıl belirlediğidir. Şarj döngüsü, pilin % 0 ila % 100 arasında şarj edilmesi ve daha sonra % 0’a kadar deşarj edilmesi olarak tanımlanır. Beklenen şarj döngüsü sayısı, pilin kapasitesini kayda değer bir şekilde kaybetmeye başlamadan önce kaç tam döngü işleyebileceğini söyleyecektir. Ortalama 300 ila 500 şarj döngüsünden sonra Li-ion pillerin depolama kapasiteleri önemli ölçüde düşer.

Telefonu Şarj Olduğu Sırada Kullanmak

Oyun tutkunları, Film izleyenler, müzik dinleyenler, ınstagram kullananlar sizlere sesleniyoruz. Telefonunuzu ısıtacak kadar yüksek sistem gücü gerektiren mobil uygulamaları kullanırken telefonunuzu şarj cihazında bağlı tutarak saatlerinizi geçirmeyin. Şarj esnasında kendi kendine ısınan akıllı telefonunuz, sistemi zorlayan uygulamalar çalıştığı takdirde daha da fazla ısınıyor. Oluşan ısı ise pilinizi adeta kanser ediyor. Pil performansınızı maksimum seviyede tutmak istiyorsanız bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekiyor. Bırakın akıllı telefonunuz şarj olurken rahat bir nefes alsın.

Başka Şarj Aleti Kullanmak

Akıllı telefonlarımızın şarj aletleri belirli voltaj ve amper değerlerine sahiptir. Her üretici, ürün kutusunda ürettiği her akıllı telefon için bize en uygun şarj cihazını sunuyor. Tüm mikro USB veya USB Type-C şarj aletlerinin her akıllı telefonu doğru şekilde şarj edeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Akıllı telefonunuzu bunun için özel olarak üretilmiş orijinal şarj cihazıyla doldurmaya özen göstermelisiniz.

Telefonunuzla uyumlu görünen farklı şarj cihazı modelleri ve yardımcı cihazlar yalnızca pilinizin ömrünü tüketmekle kalmaz, aynı zamanda pilinizin yanmasına da neden olur, aynı zamanda çok da olası değildir. İnternet dünyasında gördüğümüz örneklere göre, akıllı telefonunuzun pilinin yanmasını veya patlamasını istemezsiniz. Bu tür talihsiz olaylar genellikle kullanıcının yaralanmasına neden olur.

İlginizi Çekebilir: Şarjı En Çok Giden Telefonlar

Telefonu Bilgisayardan Şarj Etmek

Dizüstü bilgisayarlar telefonları şarj etmek için sıklıkla kullanılır. Fakat şarj etmek için bilgisayar kullanmak normal prizlere göre şarj süresini uzatır ve pilin hızlı şarj seçeneğini etkinleştirmez. Daha hızlı ve mümkün olan en iyi şekilde şarj etmek istiyorsanız, her zaman priz kullanmalısınız.

Telefonu Kılıfıyla Birlikte Şarj Etmek

Akıllı telefonlarımızın yere düşmesi halinde hemen kırıldığını acı tecrübeler sonucunda fark ettik. Artık iyi bir telefonu satın aldığımızda iyi bir akıllı telefon kılıfını da beraberinde sipariş ediyoruz. Nerede düşüp kırılacağı belli olmayan akıllı telefonlarımızı korumak iyi güzel, ancak şarj ederken bu kılıfları çıkarmamak pil performansımızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kimyasal bir içeriğe sahip olan Li-ion pillerin ideal performansta çalışmaları için belli sıcaklık değerlerinin üstüne çıkılmaması gerekiyor.

Telefonlarımızın arka kısımlarında bulunan piller, özellikle silikon kılıfların içerisinde epey ısınabiliyor. Pil şarj olurken daha da yükselen ısı değerleri, akıllı telefon kılıfları yüzünden zirveye çıkıyor. Bu da uzun vadede pilinizin sürekli çok ısınmasına, dolayısıyla da ömrünü daha kısa sürede tüketmesine sebep oluyor.

Şarj cihazı, telefon bağlı olmasa bile, prizdeyken sürekli elektrik çeker ve bu elektrik faturalarınız için pek de iyi değildir. Ayrıca, transformatör yavaşça biriken ve yakınlardaki eşyaları tutuşturabilecek ısıyı serbest bırakabilir veya odadaki hava yeterince nemliyse, transformatöre kısa devre yaparak yangına neden olabilir.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; Telefonumuzu Şarj Ederken Yaptığımız Hatalar.