Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Batarya Şişmesi Nasıl İner ?

Batarya Şişmesi Nasıl İner ?

Batarya Sismesi Nasil Iner

Batarya Şişmesi Nasıl İner ? Elinizde şişmiş pil varsa mutlaka geri dönüşüme gönderilmelidir. Bunu sağlayan araçlar ise atık pil toplama kutularıdır. Atık pil toplama kutularını genellikle okullarda, marketlerde, sitelerde ve belediyelerin belirlediği bazı alanlarda bulabilirsiniz.

Şişen batarya tehlikeli mi?

Şişmiş Pilin Telefonda Neden Olduğu Hasar Şişmiş pil doğrudan telefonun gövdesine baskı yapar. Bu baskı sonucunda arka kapak, anakart ve hatta ekran kırılabilir. Bu nedenle telefonun pili şişerse mutlaka kalifiye bir teknisyen tarafından çıkarılmalıdır.

Batarya şişmesi nasıl önlenir?

Batarya Şişmesi Nasıl İner ? Pillerinizin şişmemesi için yapmanız gereken şarjda çok fazla bırakmamaktır. Aşırı şarj edilmiş bir pil, depoladığı elektriğin çoğunu sıkıştıramayarak genişler.

Batarya Şişmesinin Çözümü

Batarya Şişmesi Nasıl İner ? Telefonda pil şişmesine çözüm olarak aslında pil şişmesi geri dönüşü olmayan bir durumdur. Genellikle aşırı güneş ışığına maruz kalan telefonlarda görülür. Benzer şekilde, yüksek ısıya maruz kalan bir telefonda pil şişmesi yaşanacaktır. Pil şişmesini çözmenin ilk adımı pilin değiştirilmesidir. Cep Hastanesi Teknik Servisimizde bir çok markanın pil değişimlerini yapmaktayız. Bu noktada tek çözüm hızlı ve güvenilir pil değişimi.

Şişmiş Batarya Nasıl İner ?

Batarya Şişmesi Nasıl İner ? Pil şişmesi azalmaz. Pil şişmesine çözüm olarak iğne gibi keskin şeyleri batırmak kimyasalın alev almasına neden olabilir. Çünkü pilin alev alması için küçük bir kıvılcım yeterli olacaktır. Şişmiş pil çöpe atılmalı veya atık toplama merkezine götürülmelidir. Ardından yeni bir pil değişimi yapılmalıdır.

İlginizi Çekebilir: İphone Pil Sağlığını 100 Yapma

Batarya Şişmesi Patlar mı?

  • Batarya şişmesi patlamaz. Şişmenin devam etmediğinden emin olunmalıdır.
  • Batarya şişmesinin çözümü olarak telefonu kullanmaya devam etmek akıllıca değildir.
  • Telefon derhal kapatılmalı ve bataryası değişinceye dek açılmamalıdır.
  • Şişmenin devam etmemesi için telefon sıcaktan uzak tutulmalıdır.
  • Batarya şişmesinin çözümü için şişen bataryayı şarj etmeye çalışmak daha fazla probleme neden olabilir.