Bizi Arayın Size Yardımcı olalım...

  1. Anasayfa
  2. Telefon Tamiri
  3. Telefonda Oksitlenme Nasıl Temizlenir

Telefonda Oksitlenme Nasıl Temizlenir

Telefonda Oksitlenme Nasıl Temizlenir

Telefonda Oksitlenme Nasıl Temizlenir ?, Cep telefonları gibi elektronik cihazların Oksitlenme gibi bazı sorunları vardır. Bu Oksitlenme , elektronik akşamlarda bulunan metal, demir, Lehim gibi yerlerde meydana gelir ve cihazın yavaş çalışması veya hiç çalışmıyor olması gibi kötü koşullara neden olabilir. Oksitlenme nedir ve elektronik ürünlerde Oksitlenme nasıl temizleneceği bu makalenin konusu olacaktır. Oksitlenme çok nemli ve sulu ortamlarda elektronik cihazlarda daha sık görülür.

Oksitlenme Nedir ?

Nemli havadaki ortamlar da, elektronik cihazların demir, lehim gibi akşamların oksijenle olan tepkimesi sonucu oksitlenme oluşur. Oksitlenme normal paslanma durumudur. Gördüğünüz gibi, elektronik ürünlerdeki oksitlenme ortamdaki nemden kaynaklanmaktadır. Bu elektronik devrelere su dökülürse veya çevrede çok fazla nem varsa oksitlenme oluşabilir. Ve zamanla, bu oksitlenme elektronik cihazın yavaşlamasına ve hatta çalışmasının durmasına neden olabilir.

Telefonda Oksitlenme
Telefonda Oksitlenme

Telefonda Oksitlenme Nasıl Temizlenir ?

Peki, telefonunuzda ki oksitlenme nasıl temizlenir; bildiğiniz tinerle. Evet, birçoğunuz şaşırtabilir veya tinerin elektronik cihaza verebileceği zarardan korkabilirsiniz. Ancak ucuz bir yöntemdir. Ucuz olduğu kadar etkilidir. Selülozik tiner olduğundan emin olun.

Selülozik tineri fırça yardımı ile cep telefonunuza yavaşça oksitlenmiş bölgeye sürebilirsiniz. Bu şekilde temizleyeceksiniz. Ayrıca tiner uçucu bir maddedir silmenize gerek kalmayacaktır bir süre beklemeniz yeterlidir. Biraz dikkatli olmalısınız kokusunu çok çekerseniz başınız bile dönebilir.

Daha temiz bir yöntem arıyorsanız, oksitlenmiş ürünler için ühttps://www.youtube.com/watch?v=W2NeOhUwcJUretilen sprey ürünleri piyasada bulunmaktadır. Çok pahalı olmayan bu sprey ürünü, oksitlenmiş zeminde sıkarak temizlenebilir. Sonra silmeli ve kurumasını beklemelisiniz. Cihazlarınızı tamamen kuruyana kadar çalıştırmayın, devrelerin yanmaması için biraz beklemekte fayda var. Bu yöntem tinerden biraz daha pahalı olabilir, ancak koklamak istemeyenler için daha iyi bir seçenektir.

Telefonlarda ürünlerde oksitlenme nasıl temizlenir; Size bir yöntem daha söyleyebilirim. Oksitlenmiş yeri bildiğiniz saf alkolle temizlemek mümkündür. Oksitlenmiş zemindeki alkolü bir fırça yardımıyla temizleyin ve ondan kurtulun.

İlginizi Çekebilir: Batarya Dolu Telefon Kapanıyor 

Şarj Soketi Oksitlenmesi

Akıllı telefonlardaki en yaygın sorunlardan biri şarj soketi oksitlenmesidir. Oksitlenme bir sonucu olarak, telefon şarj olmuyor veya cihazı şarj cihazına taktığınızda temas yok. Bu makalede, Şarj soketi oksitlenmesi nedir, sonuçları nelerdir, oksitlenme yaşandığında ne yapılması gerektiği tüm detaylarla birlikte açıklanmaktadır.

Telefonunuzun şarj almasında temassızlık mevcut ise ya da cihaz hiç şarj almıyorsa herhangi bir ışık yardımı ile şarj girişine bakınız. İç kısımda 2 veya 3 bakır metaline benzer bir metal göreceksiniz. Bu metallerde yeşilimsi bir renk varsa, maalesef oksitlenme olduğunu söyleyebiliriz.

Yaşanılan bu sorun ilerlemeden çözüme kavuşturulmalıdır. Cep Hastanesin şarj soketi değişimi süreçlerini dilerseniz sizlerle paylaşalım.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefon oksitlenmesi nasıl temizlenir , telefonda oksitlenme nasıl giderilir , oksitlenen telefon nasıl temizlenir , oksitlenmiş telefon nasıl temizlenir , telefon oksitlenme nasıl temizlenir , cep telefonu oksitlenme nasıl temizlenir.